ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για την «επόμενη μέρα» της πανδημίας

Ως επιβεβαίωση της ανησυχίας που είχε εκδηλώσει από την αρχή της πανδημίας για την «επόμενη μέρα» στην οικονομία βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης της Alco για το Open που δείχνει πως οι πολίτες θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την στήριξη των εργαζομένων (60%) και των επιχειρήσεων (59%).

Την ώρα που όπως επισημαίνει ο τομέας οικονομίας του κόμματος 205.000 επιχειρήσεις τέθηκαν σε αναστολή, μισές από τις 140.000 επιχειρήσειw διαπίστωσαν ότι η αίτησή τους δεν έγινε δεκτή και άλλες επιχειρήσεις θα πάρουν την επιστρεπτέα προκαταβολή από τον Ιούνιο κι έπειτα, δηλαδή τρεις μήνες μετά το lockdown.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι κάθε μέρα η κατάσταση στην οικονομία θα γίνεται και πιο δύσκολη γι’ αυτό έστω και τώρα η κυβέρνηση οφείλει να πάρει μέτρα για να στηρίξει την κοινωνία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κινδυνεύουν με αφανισμό. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η αξιωματική αντιπολίτευση ανέβασε πολύ τους τόνους για την ανανέωση της θητείας του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και δεν έχασε την ευκαιρία να επαναλάβει ότι η πρόβλεψή του για την ύφεση είναι στο 4% (η Κομισιόν προβλέπει 9,7%) ευχόμενη να πέσει μέσα τουλάχιστον σε αυτό. Συγχρόνως έκλεισε ραντεβού με τον διοικητή για το μέλλον σχολιάζοντας πως έτσι όπως τα φέρνει η ζωή θα ξανασυναντηθούμε αργά ή γρήγορα, οπότε θα έχει και πάλι όλο τον χρόνο στη διάθεσή του να υπονομεύει την επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση. Υπονοώντας σαφώς ότι έως ότου λήξει η θητεία του κ. Στουρνάρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αναλάβει και πάλι την εξουσία.

Εκ παραλλήλου στην αξιωματική αντιπολίτευση υλοποιούν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για επαφή του κόμματος με όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες ώστε να υλοποιηθεί στην πράξη αυτό που στην αξιωματική αντιπολίτευση ονομάζουν «γείωση» με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με το ΔΣ της Διδασκαλικής ομοσπονδία Ελλάδας κατά την διάρκεια της οποίας εξέφρασε την αντίθεσή του τόσο στο άνοιγμα των σχολείων και την βιντεοσκόπηση των μαθητών μέσα στις τάξεις όσο και στο πολυνομοσχέδιο που εισήχθη στη Βουλή. Για το νομοσχέδιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την απόσυρσή του ώστε να γίνει ουσιαστικός διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα και με τα κόμματα ενώ ο πρόεδρος του κόμματος σχολίασε ότι έχει μία φιλοσοφία ιδιωτικοποίησης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.