ΣΥΡΙΖΑ: Επόμενος σταθμός οι εκλογές της 15ης Μαΐου

Στον επόμενο μεγάλο σταθμό, τις εκλογές της 15ης Μαϊου για την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας επικεντρώνει το ενδιαφέρον του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύβει ότι επιθυμεί ένα κόμμα μεγάλο, ανοιχτό, μαζικό και συμμετοχικό και θεωρεί ότι η πρόκληση της εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος αποτελεί ένα ακόμη βήμα τόσο για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και για την πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Οι εκλογές σε τρεις Κυριακές από τώρα, θα διεξαχθούν με κάλπες και με τη δυνατότητα συμμετοχής των 61.600 μελών που είχαν εγγραφεί στα μητρώα έως τις 21 Μαρτίου. Ειδικά για τον Πρόεδρο όμως δυνατότητα συμμετοχής στην διαδικασία εκλογής του θα έχουν και όσοι προσέλθουν στις 15 Μαϊου και συμπληρώσουν το απογραφικό δελτίο μέλους ώστε να εγγραφούν εκείνη την ημέρα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην Κουμουνδούρου έχουν ήδη ξεκινήσει καμπάνια για τη μαζική εγγραφή μελών και πιστεύουν ότι και στις 15 Μαϊου η προσέλευση θα είναι μεγάλη κι ότι είναι εφικτό για τις κάλπες του προέδρου να ψηφίσουν έως και 80.000 μέλη.

Για την ηγεσία του κόμματος η 15η ΜαΪου θα σηματοδοτήσει την “αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη” ώστε να οδηγήσει στην απαιτούμενη πολιτική αλλαγή για τη χώρα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Την ίδια Κυριακή πέραν των καλπών για τον Πρόεδρο και την ΚΕ θα στηθεί σε περίπου 500 εκλογικά τμήματα και μία τρίτη κάλπη για την έγκριση καταστατικών αλλαγών που δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία στο Συνέδριο λόγω ενστάσεων της μειοψηφίας της “Ομπρέλας” που κατέβασε δικές της τροπολογίες αλλά και επί της διαδικασίας. Σ’ αυτές τις κάλπες θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο οι περίπου 4.700 σύνεδροι που συμμετείχαν στην ψηφοφορία το Σάββατο 16 Απριλίου για τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής. Σημειωτέον πως η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αριθμεί 300 μέλη και ήδη ανακοινώθηκαν οι εκατοντάδες υποψηφιότητες στις 13 περιφέρειες της χώρας αφού πρώτα επικυρώθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή. Πρόεδρός της είναι ο επίτιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος.