ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζει νομοθετική πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Μετά την πρόταση νόμου για τον κατώτατο μισθό, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει και νέα νομοθετική πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αυτό τουλάχιστον έγινε σαφές σε όλους όσοι συμμετείχαν στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καθώς πρόθεση του κόμματος είναι να προτάξει την κοινωνική του πολιτική με εναλλακτικές λύσεις έναντι της κυβερνητικής πολιτικής βάζοντας στο …παιχνίδι και την κοινωνία.

Επομένως το επόμενο διάστημα αναμένονται κοινωνικές δράσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τους πολίτες , ενώ σε πολιτικό επίπεδο θα επιδιωχθεί όπως υπονόησε ο Νίκος Παππάς και η συνεννόηση με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τα στελέχη να δώσουν έμφαση στην αντιπολίτευση προς τα κυβερνητικά πεπραγμένα με έμφαση την εξωτερική πολιτική, την κοινωνική ατζέντα και το μεταναστευτικό. Εξ αυτού του λόγου άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς για θέματα προσφυγικής πολιτικής και αργότερα έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Βουλή καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως με τους χειρισμούς της έχει οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου.

Για μία ακόμη φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την άποψη πως ο Κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να «κρυφτεί» πίσω από εκλογές καθώς μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις που να συνδέονται με τα γεωπολιτικά αλλά και το μεταναστευτικό. Εξ αυτού του λόγου επέμεινε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να προτάσσει την δική του εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στηριγμένη σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής.

Ως προς τα οργανωτικά αποφασίστηκε στις 23 Φεβρουαρίου να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, η οποία θα ασχοληθεί κυρίως με το πρόγραμμα, μία ημέρα δηλαδή μετά την ανοιχτή συγκέντρωση που θα γίνει στις 22 στο Tae Kwon Do με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ διατυπώθηκαν κάποια παράπονα για τα οργανωτικά του τύπου «ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίζει και θα μάς τα ανακοινώνει» αλλά ξεπεράστηκαν μπροστά στην προθυμία του προέδρου να εξετάσει το εν λόγω θέμα. Υπαινιγμοί από την πλευρά του Πάνου Λάμπρου πως ενδεχομένως θα πρέπει να υπάρχει «διάκριση” των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας δεν βρήκαν ευήκοα ώτα και ακυρώθηκαν από τις παρεμβάσεις της πλειονότητας των μελών το οργάνου ανάμεσά τους και οι κ.κ. Βούτσης και Τσακαλώτος.

Βούλα Κεχαγιά

-Ad-