ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζεται η προβολή του «Μένουμε Όρθιοι 2»

Την προβολή του “Μένουμε Όρθιοι” 2 προετοιμάζει εντατικά η Κουμουνδούρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος για την στήριξη της οικονομίας, όπως αυτές επικαιροποιούνται και διαμορφώνονται μέσα από τις νέες εκτιμήσεις για την ύφεση και την ανεργία στην χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να δείξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτάσεις που μπορούν να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον αντίποδα της κυβερνητικής αδράνειας που όπως αναφέρουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλήττει βάναυσα την μεσαία τάξη και συγχρόνως αντιμετωπίζεται με χαρακτηρισμούς από τους αρμόδιους υπουργούς, όπως “ζόμπι” και μπαταχτσήδες.

Η Κουμουνδούρου αντέδρασε χθες το βράδυ στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να ανοίξουν από Δευτέρα τα πολυκαταστήματα που ανήκουν όπως παρατηρεί σε συγκεκριμένα συμφέροντα, αφήνοντας αργά και βασανιστικά εκτός λειτουργίας έως την 1η Ιουνίου χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτές που ανήκουν στον κάδο της εστίασης. Διακρίνει αντιφάσεις σχολιάζοντας δηκτικά πως ο κορωνοϊός δεν κολλάει στα πολυκαταστήματα αλλά κολλάει στις μικρές επιχειρήσεις των εστιατορίων και των μπαρ.

Τα θέματα αυτά αναμένεται να τα θίξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και την ερχόμενη Δευτέρα στο πρώτο live event του iSYRIZA μετά την κρίση με τον κορωνοϊό απαντώντας ζωνταντά σε εκδήλωση που θα γίνει σε κάποιον ανοιχτό χώρο σε εκπροσώπους της νεολαίας αλλά και σε όλους όσοι στείλουν εκείνη την ώρα τις ερωτήσεις τους διαδικτυακά.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει τις “αποδράσεις” από την Κουμουνδούρου και την εσωστρέφεια που δημιουργούν οι κομματικές αντιπαραθέσεις και να βγει προς την κοινωνία. Ήδη σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έχει διαμηνύσει στα στελέχη του ότι δεν προτίθεται να ανεχθεί νέο κύκλο γκρίνιας και δημόσιες δηλώσεις ή συμπεριφορές που δυναμιτίζουν το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει ότι οι πολίτες περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντήσεις στα προβλήματά τους και όχι έριδες και μάλιστα προτίθεται αυτό να το επαναλάβει με σαφή τρόπο στέλνοντας δημόσια μηνύματα προς όλες τις πλευρές.

Το θέμα της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού φαίνεται πως τον απασχολεί έντονα γι’ αυτό και προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή έως ότου αποφασίσει σχετικά με τον χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που “πάγωσε” λόγω της πανδημίας.