ΣΥΡΙΖΑ: Φουλ επίθεση στη Βουλή στην πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής

Για μία σκληρή πολιτική μάχη ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενόψει της αυριανής συνεδρίασης και ψήφισης στη Βουλή επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής εις βάρος του πρώην υπουργού Νίκου Παππά.

Με το θέμα θα ασχοληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος που συνεδριάζει το μεσημέρι υπό τον Αλέξη Τσίπρα διαδικτυακά. Την συνεδρίαση αναμένεται να απασχολήσουν τόσο οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία όσο και το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει ακόμη στο σύνολό του, στα κόμματα.

Η πρόταση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στηρίζεται μόνο στους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Καλογρίτσα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και έχει αναφορά την δικαστική του διαμάχη, δηλαδή μία διαφορά ιδιωτών με λιβανέζικο επιχειρηματικό όμιλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει αύριο στην Ολομέλεια και κατά τις πληροφορίες θα είναι ιδιαίτερα επιθετικός προς την κυβερνητική πλειοψηφία κάτι που φάνηκε και απ’ όσα είπε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή κατηγορώντας την ΝΔ ότι στήνει Ειδικά Δικαστήρια για να κάνει πολιτικές διώξεις των αντιπάλων της. Ομοίως αυστηρός αναμένεται να εμφανιστεί και ο Νίκος Παππάς εις βάρος του οποίου προτείνεται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής με αφορμή τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Καλογρίτσα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Συνολικά η γραμμή της Κουμουνδούρου είναι πως η κυβέρνηση επιχειρεί να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα δημιουργώντας σκιές για τους πολιτικούς της αντιπάλους με κύριο στόχο να αποδυναμώσει και να απαξιώσει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Να σημειωθεί ότι ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μιλήσει για μεθοδεύσεις καθώς κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε η ψηφοφορία για παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού να μπορεί να γίνει ακόμη και με επιστολική ψήφο, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την μυστικότητα της ψήφου. Ως γνωστόν όσοι ψηφίζουν με αυτόν τον τρόπο δηλώνουν αναγκαστικά την ψήφο τους στις γραμματείες των κομμάτων τους. Όπως κατήγγειλε ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ δια της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγας Γεροβασίλη, η ΝΔ επιχειρεί να αποφύγει πιθανές διαρροές στην ψηφοφορία καθώς όπως λένε στελέχη του, το κατηγορητήριο είναι σαθρό. Είναι χαρακτηριστικό πωςι όταν αποφασίστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δ. Παπαγγελόπουλο δεν εφαρμόστηκε η επιστολική ψήφος και οι βουλευτές ψήφιζαν ανά 50αδες.