ΣΥΡΙΖΑ: «Γαλάζιες ακρίδες» λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο

Για σμήνη από “γαλάζιες ακρίδες” που λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επικαλείται δημοσιονομικούς λόγους για να μην μειώσει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη κατανάλωσης αλλά και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Πλέον, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για “δουλειές” που έκανε με το δημόσιο και για την ακρίβεια με τα ΕΛΤΑ και η πρώην σύζυγος του κ. Ανδρέα Πάτση που ως γνωστόν έχει διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ διότι είχε αγοράσει “κόκκινα δάνεια” για να κάνει πλειστηριασμούς και έπαιρνε απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ για νομικές υπηρεσίες ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Documento η δικηγορική εταιρεία της πρώην συζύγου του κ. Πάτση δεν είχε αρκεστεί στο να κάνει δουλειές μόνο με το νοσοκομείο Γρεβενών και τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Η δικηγορική εταιρεία της πρώην συζύγου Πάτση, εισέπραξε σύμφωνα με το δημοσίευμα 54.000 ευρώ, από τα ΕΛΤΑ, επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. “Το μόνο που μένει πλέον είναι τα ΕΛΤΑ να αφαιρέσουν από το σήμα τους τον Ερμή και να τον αντικαταστήσουν με την προστάτιδα πολλών γαλάζιων οικογενειών τη “γαλάζια ακρίδα” σχολίασε δηκτικά ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέργιος Καλπάκης.

Συγχρόνως όμως πέρα από τον κ. Πάτση, την πρώην σύζυγό του αλλά και την κυρία Πιτσίκα, στέλεχος της ΝΔ και επικεφαλής του Μητρώου στελεχών του κόμματος ένα ακόμη άτομο του στενού περιβάλλοντος του κ. Μητσοτάκη είχε “συνεργασίες” με το δημόσιο.

Οι δύο εταιρείες στις οποίες συμμετέχει ή έχει συμμετάσχει η κυρία Χάρις Κούτση, πρώην συνεργάτης του κ. Χατζηδάκη και ειδική σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, μέσα σε λίγους μήνες- σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα-έχει λάβει από το δημόσιο έργα ύψους 235.000 ευρώ! Για την ακρίβεια η εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος η κ. Κούτση εμφανίζεται να έχει πάρει από το δημόσιο έργα συνολικού κόστους 55.000 ευρώ από την περιφέρεια Αττικής, τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επίσης, άλλη ΙΚΕ στην οποία η ίδια εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπός της φέρεται να έχει λάβει την περίοδο 2021-2022 αναθέσεις συνολικού ύψους 180.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το υπουργείο Ναυτιλίας, τον ΟΣΕ, τον ΔΑΠΕΕΠ, το ΕΔΥΤΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

“Το τί γίνεται τρεισήμιση χρόνια τώρα και τι θα συνεχίσει να γίνεται αν δεν φύγει άμεσα από την εξουσία ο κ. Μητσοτάκης με τις “γαλάζιες ακρίδες” του είναι πλέον κατανοητό σε όλους” σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.