ΣΥΡΙΖΑ για αξίωση Ανδρουλάκη: Οι κάλπες και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει

Ως αστειότητες που δεν έχουν καμία απολύτως βάση και λογική αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την αξίωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να οριστεί πρωθυπουργός μετά τις εκλογές πολιτικό πρόσωπο που δεν θα είναι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος.

Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι ο όρος που θέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης ώστε να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας αποκλείοντας τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη είναι εξωπραγματικός και δεν εδράζεται σε κάποια λογική βάση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζουν δε ότι η θέση αυτή είναι εξωφρενική καθώς τις απαντήσεις για το τί πρέπει να συμβεί στη χώρα, από ποιους θα κυβερνηθεί και ποιος πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός θα τις δώσει μέσα από τις κάλπες ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Επισημαίνουν δε ότι είναι παράλογο να μην είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας εφόσον αυτό αποφασίσουν οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους προσπαθώντας να κατανοήσουν πού ακριβώς στηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τη συγκεκριμένη πρόταση. Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως με αυτόν τον τρόπο ο κ. Ανδρουλάκης εκβιάζει τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας ζητώντας την εξαίρεση του Αλέξη Τσίπρα από την πρωθυπουργία.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν πάντως πως θα επιδιώξουν την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας από τις κάλπες της απλής αναλογικής υπό την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη στη βάση ενός προγραμματικού πλαισίου. Επίσης, δεν κρύβουν την απορία τους για το γεγονός πως η Χαριλάου Τρικούπη δεν αποκλείει την πιθανότητα κυβερνητικής σύμπλευσης με τη Νέα Δημοκρατία αν και η σημερινή κυβέρνηση παρακολουθούσε αποδεδειγμένα τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει την έκθεση του State Department για την Ελλάδα για παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, για θέματα ελευθερίας του Τύπου, για αδιαφανή κρατική διαφήμιση στα ΜΜΕ, για αστυνομική βία, επαναπροωθήσεις ρατσιστική και ομοφοβική βία, βία κατά προσφύγων και προβλήματα στη διαδικασία του ασύλου κάνοντας λόγο για διασυρμό της χώρας. “Τα ξέραμε και δεν αποτελούν είδηση για εμάς. Τα ξέραμε και τα ζούμε” ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου τονίζοντας: “Είδηση είναι ο διεθνής διασυρμός της χώρας, παραμονές της εθνικής μας γιορτής, από μια κυβέρνηση κι έναν πρωθυπουργό, που υποσχέθηκαν εθνική αναγέννηση και μάς οδηγούν σε εθνική ταπείνωση”.