ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: Κλίνατε επί δεξιά και φουλ τις μηχανές για εκλογές

Κλίνατε επί δεξιά και φουλ τις μηχανές για εκλογές -μάλλον το Φθινόπωρο- είναι το μήνυμα που “διάβασε” ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μέσα από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Τις εντυπώσεις ενισχύουν η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη που στο πρόσφατο παρελθόν έχει μιλήσει για το τέλος της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στην θέση του υπουργού Εσωτερικών όπως επίσης και η συμμετοχη στο νέο σχήμα της Σοφίας Βούλτεψη, καθώς και η ανάθεση καθηκόντων κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στον Θάνο Πλεύρη. Στην Κουμουνδούρου βλέπουν επίσης ότι ο Κ. Μητσοτάκης εγκαταλείπει κάθε σχεδιασμό περαιτέρω διείσδυσης στό κέντρο εκτιμώντας πως μόνο με ένα μοντέλο σκληρής δέξιάς μπορεί να αποκρούσει την εντεινόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε με ιδιαίτερη σκληρή γλώσσα για τον ανασχηματισμό λέγοντας πως πρόκειται για εκλογικό ανασχηματισμο με ακροδεξιά σφραγίδα και συμπληρώνοντας πως η “ΝΔ μετατοπίζετα με τεράστιες ταχύτητες προς την ακροεξιά και συγκροτεί στην πραγματικότητα ένα υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού ακροδεξιάς αντίληψηςγια τα ζητήματα πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης”.

Επιπλέον, στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η ανάληψη καθηκόντων υφυπουργού στον πρωθυπουργό από τον Θ. Λιβάνιο ενισχύει την εντύπωση πως ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει εκλογές καθώς πρόκειται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για έναν από τους καλύτέρους εκλογολόγους που θα βρισκεται δίπλα στον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επιπλέον στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν ότι η μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας συνιστά μια σκληρή πολιτική για το ασφαλιστικό, δηλαδή”ξεχάστε τις συντάξεις που περιμένατε” και ότι ήρθε ως επιλογή μετά την δυσαρέσκεια του Μαξίμου για το γεγονός επί θητείας Βρούτση οι συσσωρευμένες αιτήσεις για χορήγηση συντάξεων εκτοξεύτηκαν στις 350.000.

“Εγκλωβισμένος στην αποτυχία του ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε έναν ανασχηματισμό φιάσκο” σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προσθεσε πως οι μουσικές καρέκλες και τα σχέδια για τον εκλογικό αιφνιδιασμό με τον ακροδεξιό κ. Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών, που ζητούσε θεσμικά μέτρα για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, δεν μπορούν να σώσουν τον κ. Μητσοτάκη από την κοινωνική δυσαρέσια και τις ευθύνες του.