ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα Documento – «Δικαιοσύνη παντού»

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις υπουργών της ΝΔ, πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων από το Predator με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η Κουμουνδούρου σε χαμηλούς τόνους μετά τα όσα συγκλονιστικά στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Documento σχολιάζει πως αυτό που έχει σημασία είναι εάν η δικαιοσύνη θα σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων και ιδίως αν το πολιτικό σύστημα προστατεύσει εν τέλει τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά του αλλά και τη δημοκρατία.

Να σημειωθεί ότι ήδη από την Παρασκευή και προτού δημοσιοποιηθεί η λίστα των προσώπων που τελούσαν υπό παρακολούθηση ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να πάρουν θέση απέναντι στις εξελίξεις με τις υποκλοπές. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ζητήσει εγγυήσεις από τον ίδιο τον  Κ. Μητσοτάκη διαπιστώνοντας πως με το Predator σε πλήρη λειτουργία η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές εγείροντας ζήτημα για το εάν οι κάλπες μπορούν να στηθούν σε κλίμα ομαλότητας.

“Δικαιοσύνη παντού” ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα και το ρεπορτάζ του Documento σχολιάζοντας δηκτικά πως οι ημέρες του αποτυχημένου ΚΥΠατζή στην κυβέρνηση τελειώνουν. Επίσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε πως από την πρώτη στιγμή η γραμμή άμυνας του Μαξίμου ήταν ότι χρήση κακόβουλου λογισμικού παρακολουθήσεων κάνουν μόνο ιδιώτες και διερωτήθηκε: “Εκανε η κυβέρνηση κάποιον ουσιαστικό έλεγχο πχ στην Intellexa η οποία αποδεδειγμένα εμπορεύεται το Predator;” Πρόσθεσε επίσης ότι το καθεστώς Μητσοτάκη όχι απλώς ανέχεται αλλά συντονίζει αυτές τις πρακτικές και γι’ αυτό κρύβεται πίσω από το “απόρρητο”. Γι’ αυτό κρύβουν τους Λαβράνο, Μπίτζιο και Δημητριάδη.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος δεν άφησε ασχολίαστη και την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά τις αποκαλύψεις επισημαίνοντας πως την ίδια ώρα που δήλωσε ότι όσα αναφέρει η εφημερίδα “χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές” εξαπέλυσε μία χυδαία επίθεση στον Κ. Βαξεβάνη ότι είναι “εθνικός συκοφάντης” και “παραμυθάς”.

-Ad-