ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από τη ΝΔ – «Λίστα» Πέτσα χωρίς Πέτσα

Σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα προχώρησε η ΝΔ στη Βουλή αποκλείοντας σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όλους τους μάρτυρες που πρότειναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δηλαδή και όλα τα πολιτικά πρόσωπα από την εξεταστική επιτροπή που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει τη λίστα Πέτσα και τις σχέσεις της κυβέρνησης με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Opinion Poll.

Κοινώς, η “λίστα Πέτσα” θα διερευνηθεί χωρίς να καταθέσει ως μάρτυρας ο ίδιος ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Τα πολιτικά πρόσωπα πουν είχαν προταθεί ως μάρτυρες από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν οι: Στυλιανός Πέτσας αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, πρώην υφυπουργός στον πρωθυπουργό αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης Θεόδωρος Σκυλακάκης αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Βασίλειος Κικίλιας υπουργός τουρισμού και πρώην υπουργός Υγείας, Γρηγόριος Δημητριάδης γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Ιωάννης Μαστρογεωργίου,γενικός γραμματέας επικοινωνίας και ενημέρωσης, Νικόλαος Κουλοχέρης γενικός γραμματέας οικονομικής πολιτικής, Παναγιώτης Πρεζεράκος, γενικός γραμματέας δημόσιας υγείας και Άγγελος Μπίνης, διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Η αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύει ότι με αυτήν τη στάση της ΝΔ εγείρονται ζητήματα Δημοκρατίας και παραβιάζεται το Σύνταγμα. Τις εξελίξεις σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας πως “ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από την πλειοψηφία του στη Βουλη, μήπως προφυλάξει τους υπουργούς του. Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα δίχως τον Πέτσα. Φοβάται, κρύβεται και ευτελίζει το Σύνταγμα. Επικίνδυνος όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για τη Δημοκρατία”.

Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή κάνουν λόγο για πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με εντολή Μητσοτάκη και με κοινή τους δήλωση σχολιάζουν πως η ΝΔ έδειξε σήμερα το έντρομο πρόσωπό της σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. “Με εντολή Μητσοτάκη η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε όλους τους μάρτυρες που πρότεινε σύσσωμη η Αντιπολίτευση αποκλείοντας έτσι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαβόητη λίστα Πέτσα, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργικός ανιψιός κ. Δημητριάδης”. ΟΙ βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν “εξεταστική για λίστα Πέτσα χωρίς τον…Πέτσα, σε μία καταφανή προσπάθεια της ΝΔ να μετατρέψει την εξεταστική σε παραμηχανισμό της αλήθειας. Θέλουν να κρύψουν τους υπουργούς που εμπλέκονται με εντολή Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει κάτι πολύ επιβλαβές για τη Δημοκρατία”.