ΣΥΡΙΖΑ για εξοπλιστικά: Πληρώνουμε πάνω από 10 δισ. ευρώ τις παλινωδίες Μητσοτάκη

Εκτόξευση του κόστους εξοπλιστικών προγραμμάτων στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με φρεγάτες Belharra.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λεει ότι επί της αρχής είναι στρατηγικά ορθές επιλογές, άλλωστε η σχετική προεργασία είχε ξεκινήσει το 2018 επί διακυβέρνησής του, ωστόσο κατά τις πληροφορίες επιφυλάσσεται για την τελική ψήφο στη Βουλή. Κι αυτό διότι προηγουμένως θέλει να δει αναλυτικά και σε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους της Συμφωνίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύει ότι η συμφωνία καθυστέρησε σχεδόν δύο χρόνια, κάτι που οφείλεται σε παλινωδίες της κυβέρνησης κι έχει ως αποτέλεσμα σημαντικά αυξημένο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο. Εκφράζει ερωτηματικά για το εάν η ελληνική οικονομία αντέχει το κόστος των 10 δισεκατομμυρίων για τα εξοπλιστικά προγράμματα και διερωτάται μεταξύ άλλων κατά πόσο αποτελούσε προτεραιότητα η αγορά των έξι επιπλέον Rafale ή η πανάκριβη συμφωνία με το Ισραήλ για το κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Δεν περνά απαρατήρητη η επισήμανση στην ανακοίνωσή του ότι “πάντοτε ακούγεται ευχάριστο να ενισχύουμε με νέα όπλα την Άμυνά μας, όπως ακουγόταν ευχάριστο ακόμη και την εποχή των μεγάλων εξοπλιστικών σκανδάλων” αφήνοντας υπαινιγμούς για αδιαφανείς διαδικασίες.

Εξ αυτού και η προειδοποίηση της Κουμουνδούρου: “Ας το έχουν καλά στο μυαλό τους πως θα ελέγξουμε και το τελευταίο ευρώ δημοσίων πόρων που θα διαχειριστεί μία κυβέρνηση με πρωτοφανές έλλειμμα εμπιστοσύνης στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.

-Ad-