ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία Ανδρουλάκη: Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οφείλει να δώσει εξηγήσεις

Πιέζει την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα των παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων μετά και την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ότι επιχειρήθηκε η υποκλοπή του περιεχομένου του κινητού του από το ίδιο λογισμικό, το Predator, που υπέκλεπτε το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οφείλει να δώσει εξηγήσεις, μιλώντας δε για παρακρατική δραστηριότητα που εν πολλοίς το Μαξίμου έχει προσπαθήσει να νομιμοποιήσει τα τελευταία χρόνια.

“Σε μία χώρα όπου πλήττεται βάναυσα η δημοκρατία και το Σύνταγμα καταστρατηγείται στα μισά του άρθρα μέσω της παράνομης παρακολούθησης σίγουρα υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες” αναφέρει η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη με την επισήμανση πως από τότε που έγινε η καταγγελία του δημοσιογράφου δεν έχουν υπάρξει απαντήσεις πλην του ότι η κυβέρνηση ουδέποτε αγόρασε αυτό το λογισμικό. Όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι η Google έχει κατονομάσει τη χώρα μας ανάμεσα σε εκείνες οι οποίες αγόρασαν αυτό το σύστημα παρακολούθησης. Κατά την κυρία Γεροβασίλη το θέμα είναι εξόχως σοβαρό διότι εκτός των πολλαπλών κρίσεων που βιώνουμε ως κοινωνία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με μία απειλητική κρίση θεσμών και δημοκρατίας. Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη που δυστυχώς καθημερινά υπονομεύει με τον χειρότερο τρόπο τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι στο όνομα του δήθεν επιτελικού κράτους αυτό το οποίο έχει κάνει η κυβέρνηση είναι να έχει στήσει ένα επιτελικό παρακράτος διαφθοράς και υποκλοπών στο οποίο ουδείς ξέρει ποιος ακόμη έχει πέσει θύμα αυτών των έκνομων παρακρατικών δραστηριοτήτων.