ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εδώ δεν μπορεί να βάλει βέτο στα καρτέλ στην Ελλάδα, θα βάλει στο Συμβούλιο της Ευρώπης;

“Εδώ δεν μπορεί να βάλει βέτο στα καρτέλ της αισχροκέρδειας στην Ελλάδα που έχουν κερδίσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ στην πλάτη των καταναλωτών, θα βάλει βέτο στο Συμβούλιο της Ευρώπης”;

Με αυτό το σχόλιο αντέδρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος στους υπαινιγμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο πρωθυπουργός άσκησε πιέσεις στην Σύνοδο Κορυφής απειλώντας περίπου με βέτο για το θέμα του πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου.

“Όλα αυτά βεβαίως τρεις ολόκληρες ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής” σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που από την πρώτη στιγμή ανέφεραν ότι αντί ο κ. Μητσοτάκης να συμμετάσχει στη συνέντευξη Τύπου μαζί με τους κ. Σάντσεθ και Κόστα που πέτυχαν ειδικές ρυθμίσεις για τις χώρες τους έδειξε ότι “πήγε στη Σύνοδο Κορυφής για να υπερασπιστεί τα καρτέλ της αισχροκέρδειας”.

Η Κουμουνδούρου διατηρεί ψηλά στην ατζέντα της το θέμα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας σε σχέση με την απροθυμία της κυβέρνησης να πάρει πρωτοβουλίες που θα “ενοχλήσουν” τα καρτέλ και μάλιστα συγκρίνει άμεσα την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού με εκείνη των κ.κ. Σάντσεθ και Κόστα που διεκδίκησαν και πέτυχαν για τις χώρες τους ευνοϊκότερες ρυθμίσεις. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση της Συνόδου Κορυφής καταδεικνύει περίτρανα τη διαφορά ανάμεσα σε προοδευτικές κυβερνήσεις και στη Δεξιά και υποταγμένη στα συμφέροντα, κυβέρνηση Μητσοτάκη.”Είναι η διαφορά ανάμεσα σε προοδευτικους ηγέτες, όπως ο Κόστα και ο Σάντσεθ, που παλεύουν για το συμφέρον των λαών τους και στον νεοφιλελεύθερο κ. Μητσοτάκη” σχολίασε δηκτικά ο εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου.

Το θέμα της ακρίβειας αναμένεται να αποτελέσει το σημείο αιχμής των όσων αναμένεται να πει αύριο σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Ant1, o Aλέξης Τσίπρας. Παράλληλα όμως θα μιλήσει για τις εκλογές, τον εκλογικό νόμο, τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά για το 3ο Συνέδριο του κόμματος.