ΣΥΡΙΖΑ για Μόρια: Εγκληματικές οι ευθύνες Μητσοτάκη – Μηταράκη

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα καταστροφικά επεισόδια στη Μόρια, τονίζοντας ότι «αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες Μητσοτάκη-Μηταράκη».

«Για μια ακόμα φορά το μόνο που καταφέρνει (η κυβέρνηση) είναι να βρίσκεται η χώρα μας στην πρώτη θέση των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, πάντα για τους λάθος λόγους», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ενώ η ΝΔ έταζε προεκλογικά ότι θα κλείσει τη δομή της Μόριας, κατάφερε σε μια δομή με 5.600 ανθρώπους να ξεπεράσουν τις 20.000 και πως ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να πιέζει για συνολική ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, «καθιστά την Ελλάδα μια αποθήκη ψυχών».

«Η κυβέρνηση εθελοτυφλεί και με τις επιλογές της οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα στη Μόρια. Στη διάρκεια της πανδημίας άφησε τις δομές στην τύχη τους, δεν φρόντισε για την αποσυμφόρησή τους, αδιαφόρησε για τη στελέχωσή τους. Δημιούργησε μια δομή χωρίς καμία δυνατότητα πρόνοιας αλλά και ελέγχου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί μεταξύ άλλων, έκτακτα μέτρα στήριξης της Λέσβου, κάλυψη όλων των υγειονομικών αναγκών, και άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, να μην μετατραπούν τα νησιά σε φυλακές και να διεκδικήσει η χώρα μας, άμεσες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.