ΣΥΡΙΖΑ για Παπαθανάση: Να δοθεί στη δημοσιότητα ο διακανονισμός της δανειακής εγγύησης

Προκαλεί τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης να δώσει στη δημοσιότητα τον διακανονισμό της δανειακής του εγγύησης ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαπιστώνοντας πως ακόμη και τώρα ο Νίκος Παπαθανάσης δεν δίνει σαφείς απαντήσεις ως προς τις υποχρεώσεις του.

Μάλιστα μετά τις αποκαλύψεις του Documento σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπαθανάσης κατάφερε να “κουρέψει” την οφειλή του για χρέος 1.800.000 ευρώ κατά 96,5% καταβάλλοντας μόνο 50.000 ευρώ η αξιωματική αντιπολίτευση επανακαταθέτει την τροπολογία που είχε φέρει το καλοκαίρι, ώστε να δηλώνονται στα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων όχι μόνο τα δάνειά τους αλλά και οι πιθανές ρυθμίσεις τους. Κατά την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου είναι επιτακτικό να υπάρξει διαφάνεια ιδίως σε μία περίοδο που τα νοικοκυριά βιώνουν την απειλή των πλειστηριασμών, τα funds έχουν βάλει στο μάτι ακόμη και την ακατάσχετη εργατική κατοικία και η ΝΔ χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες.

“Θα ψηφίσει η ΝΔ την τροπολογία ή φοβάται και άλλους Παπαθανάσηδες;” διερωτάται η εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου προϊδεάζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επιμείνει να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης στη δημοσιότητα “τη βολική διευθέτηση της δανειακής του εγγύησης”.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση συντηρούν ψηλά στην ατζέντα την υπόθεση Παπαθανάση κάνοντας λόγο για κυβέρνηση ΑΕ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δικών της ανθρώπων και όχι της κοινωνίας. Εξ αυτού του λόγου ζητούν άμεσα πειστικές απαντήσεις από τον κ. Παπαθανάση και υπενθυμίζουν ότι στην κυβέρνηση υπάρχει μία αίσθηση αλαζονείας κάτι που φάνηκε και με την περίπτωση του κ. Πάτση που λειτουργούσε ως “κοράκι” για πλειστηριασμούς αλλά και στην υπόθεση του βουλευτή κ. Καππάτου που λειτουργεί ως δικηγόρων fund που κάνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Συγχρόνως η Κουμουνδούρου αξιώνει απαντήσεις και για τα δάνεια της ΝΔ, με στοιχεία για τις αποπληρωμές αυτών των δανείων αλλά και τις αποπληρωμές των δανείων των μελών του υπουργικού συμβουλίου που αθροιστικά οφείλουν 12 εκατομμύρια ευρώ.

Εκ παραλλήλου ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη απαντήσεις για την υπόθεση της παρακολούθησης της ελληνοαμερικανίδας εκπροσώπου της Meta Άρτεμις Σίφορντ και από το Predator και από την ΕΥΠ. Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα τον επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Κώστα Μενουδάκο που πριν από δύο μήνες είχε αποκαλύψει πως περισσότερα από 300 sms με Predator εστάλησαν σε περισσότερους από 100 αποδέκτες στη χώρα μας. Σημειωτέον πως σύμφωνα με πρόσφατη καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη στην δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο τον πλησίασε ο κ. Μητσοτάκης και τού ζήτησε να υποστηρίξει τη διαδικασία αλλαγής του κ. Μενουδάκου.

“Όλη αυτή η παρακρατική λειτουργία είναι ένα κρίσιμο θέμα” δήλωσε ο κ. Τσίπρας εξερχόμενος των γραφείων της Ανεξάρτητης Αρχής.