ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Ο πρωθυπουργός είναι πλέον απόλυτα εκτεθειμένος

Σε κανένα ουσιαστικό ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα δεν απάντησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών που προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνησή του, αντιθέτως επιχείρησε συμψηφισμούς ισχυριζόμενος παρακολουθήσεις επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός είναι πλέον απόλυτα εκτεθειμένος καθώς παρά τις επίμονες ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών δεν κατόρθωσε να δώσει εξηγήσεις ούτε καν για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ λέγοντας ότι δεν μπορεί να γνωρίζει.

“Είστε ο πρωθυπουργός των υποκλοπών και πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί” τον κατηγόρησε στη δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζοντάς του προσπάθεια φθηνών αντιπερισπασμών και συμψηφισμών καθώς νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν παρακολουθήσεις. “Δεν διανοήθηκα ποτέ να προβώ σε τέτοια εγκλήματα κακοποιώντας το κράτος δικαίου” απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως “δεν έδωσα ποτέ εντολή παρακολούθησης για κανέναν πολιτικό αρχηγό ή πολιτικό αντίπαλο, εκλεγμένο βουλευτή ή ευρωβουλευτή ή δημοσιογράφο”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε πως “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται” και προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει στην συγκρότηση ξεχωριστής εξεταστικής επιτροπής μόνο για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο 2015-2019. Επίσης, τον προκάλεσε να καταργήσει την τροπολογία που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους πολίτες που υποβάλουν στην Αρχή αίτημα για το εάν έχουν παρακολουθηθεί σχολιάζοντας πως εάν δεν το κάνετε σημαίνει “ότι φοβάστε γιατί είστε ένοχος”.

Με την πρωτολογία του ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές δίνοντας “το δικαίωμα στους Έλληνες να αποφασίσουν”.

Κήρυξε μάλιστα έναν ανένδοτο θεσμικό αγώνα για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου ώστε να διασφαλιστούν οι όροι δημοκρατικής διεξόδου για να απαλλαγεί η χώρα από το τοξικό νέφος όπως είπε, και να επιστρέψει η σταθερότητα.

-Ad-