ΣΥΡΙΖΑ για πόθεν έσχες Μητσοτάκη: Πόσο ακόμη θα εξευτελίζεται το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας

Δεν κάνει πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο ζήτημα του “πόθεν έσχες” του πρωθυπουργού. Μάλιστα πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προϊδεάζουν πως η πίεση προς τον κ. Μητσοτάκη σε σχέση με την ακρίβεια των δηλώσεών του θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη η Βουλή θα δώσει όπως έχει ανακοινωθεί στη δημοσιότητα τις δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων του 2020 για την χρήση του 2019 επομένως η Κουμουνδούρου αναμένει να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από την δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους. “Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να φτιάξει ένα αφήγημα ότι “χτυπούμε” τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Καμία σχέση. Προκύπτουν θέματα ισονομίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης καθώς ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να παρανομεί” δηλώνουν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιβεβαιώνοντας την κλιμάκωση του θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε την σύγκληση της επιτροπής πόθεν έσχες όμως σήμερα, μία ημέρα πριν, η κυβέρνηση προκάλεσε αναβολή της κάτι που οδηγεί την αξιωματική αντιπολίτευση στο συμπέρασμα πως η Νέα Δημοκρατία κάτι θέλει να κρύψει.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου διερωτάται: “Πόσο ακόμη θα εξευτελίζεται το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για να καλύψει τις παρανομίες και τα αποδεδειγμένα πλέον ψέματα του αρχηγού της;”

Μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας είπε πως θα βρεθεί ο χρόνος να συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν την ισονομία και τους νόμους που δεν τηρούνται σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια και τον δημόσιο βίο. “Θα βρούμε το χρόνο και θα απολογηθείτε για όλα αυτά”.