ΣΥΡΙΖΑ για τα χρήματα στα ΜΜΕ: «Είναι τουλάχιστον ενοχικό να πείσουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι»

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση προσώρας από την κυβέρνηση ως προς το αίτημα που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή για κατάθεση όλων των εγγράφων και δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν την χρηματοδότηση των ΜΜΕ για την καμπάνια ενημέρωσης κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Στην Κουμουνδούρου περιμένουν τις αντιδράσεις της κυβέρνησης που όπως λένε υποχρεούται να καταθέσει στοιχεία και για τα ποσά που έλαβαν τα Μέσα Ενημέρωσης για να προωθήσουν την καμπάνια κατά του κορωνοϊού. Συγχρόνως παρακολουθούν διαρροές που γίνονται από τη ΝΔ και υπαινίσσονται ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει παραθέτοντας και στοιχεία για χρήματα που δόθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορα sites σε μία προσπάθεια να καταδειχθεί ότι αυτή η πρακτική ακολουθήθηκε και στο παρελθόν. «Είναι τουλάχιστον ενοχικό αν σκέφτονται να αντιδράσουν έτσι προσπαθώντας να πείσουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι» αναφέρουν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμούν ότι η κυβέρνηση πιέζεται πολύ από το συγκεκριμένο θέμα που ενδεχομένως να έχει και αντανάκλαση στα θέματα που σχετίζονται με τον ανασχηματισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι η ευθύνη για τις αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις στα ΜΜΕ βαρύνει και τον κ. Μητσοτάκη, κάτι στο οποίο επέμεινε και ο εκπρόσωπός του Αλέξης Χαρίτσης λέγοντας (Κόντρα) ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει και να καταθέσει τα ποσά που έλαβε το κάθε μέσο, καθώς οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν πώς και με ποια κριτήρια κατανεμήθηκε το δημόσιο χρήμα. Ομοίως η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε πως η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει για τα 20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ και να μην λοιδορεί τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. «Αυτά είναι θέματα στα οποία πρέπει να απαντήσει η ΝΔ και είναι δικό μας θέμα να το σχολιάζουμε όπως και των δημοσιογράφων να σχολιάζουν κατά πόσον προτίθεται η ΝΔ να μπει στις ράγες της νομιμότητας ή όχι». (Αντ1)