ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Ο κ. Μητσοτάκης εμποδίζει τις έρευνες, αρνείται να έρθει στη Βουλή

Tην ώρα που ο κ. Μητσοτάκης εμποδίζει την ΑΔΑΕ να κάνει έρευνα για τις υποκλοπές και αρνείται να προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις περιοδείες του ανά τη χώρα στο πλαίσιο των εξορμήσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην περιφέρεια.

“Δεν με απασχολεί καθόλου να βρω σήμερα να δώσω απαντήσεις στο χθεσινό παραλήρημα ενός πανικόβλητου και ένοχου πρωθυπουργού. Αυτό που με απασχολεί είναι πώς θα δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας” δήλωσε νωρίτερα από την πόλη των Σερρών όπου και επανέλαβε ότι μία νέα διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα τρόφημα, θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ και θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία της μεσαίας τάξης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέτοντας και τρίτη επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των υποκλοπών δείχνει πως επιμένει για απαντήσεις από τον Κ. Μητσοτάκη για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και κυρίως για το ακόλουθο ερώτημα: “Δεσμεύεστε ότι κανένας υπουργός και μέλος της κυβέρνησης που παρακολουθούνταν από το Predator δεν παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ”;

Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέφερε και σήμερα κρίσιμα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό σχολιάζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει να κρύβει την ενοχή του και να κρύβεται αλλά να έρθει την Παρασκευή στη Βουλή και να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκ παραλλήλου σημασία για την Κουμουνδούρου έχει το γεγονός πως η πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη που ήταν και η ίδια θύμα του κακόβουλου λογισμικού ζήτησε να αρθεί η αντισυνταγματική διάταξη που εμποδίζει την ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Όπως και η παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης πως τον παρακολουθούσαν. “Μετά από ημέρες σιωπής και φθηνών αντιπερισπασμών ο κ. Γεωργιάδης αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι τον παρακολουθούσαν αποδεχόμενος και αυτός με τη σειρά του την εγκυρότητα των αποκαλύψεων. Το μόνο που μένει τώρα στον κ. Γεωργιάδη εάν έχει ίχνος αξιοπρέπειας και δεν έχει κάτι να φοβηθεί είναι να πάει στον Εισαγγελέα” σημείωσε με νόημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.