ΣΥΡΙΖΑ: H πρόταση της κυβέρνησης για τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης μας οδηγεί πίσω στο χρόνο

Πίσω στον χρόνο μάς οδηγεί η πρόταση της κυβέρνησης για τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης πιστεύει η Κουμουνδούρου και διασαφηνίζει ότι το πρόγραμμά της δεν καλύπτει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θεωρεί πως στηρίζεται σε ένα “αραχνιασμένο” νεοφιλελεύθερο μοντέλο προηγούμενων δεκαετιών που πατάει στην έκθεση Πισσαρίδη, και το κυριότερο: Δεν στοχεύει στο όφελος του συνόλου της κοινωνίας αλλά των λίγων. Για την αξιωματική αντιπολίτευση η ΝΔ είναι σαν να έχει παγώσει τον χρόνο για να εφαρμόσει πολιτικές του πατέρα Μητσοτάκη και του 1993!

Την δική του λοιπόν πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης παρουσιάζει την Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. Η είδηση είναι ότι πλαισιώνεται από δύο κορυφαία στελέχη με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά ζητήματα, τους Γιώργο Σταθάκη πρώην υπουργό Οικονομίας και επικεφαλής σήμερα του προγράμματος του κόμματος και Ευκλείδη Τσακαλώτο, πρώην υπουργό Οικονομικών και συντονιστή σήμερα του οικονομικού κύκλου στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Η εκδήλωση όμως δεν είναι κομματική. Με τις αντίστοιχες εκδηλώσεις η Κουμουνδούρου επιχειρεί το δικό της άνοιγμα στην κοινωνία καθώς φιλοξενεί ειδικούς και επιστήμονες που δεν προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ακούει και τις δικές τους προτάσεις. Αυτή τη φορά το πάνελ στη διαδικτυακή εκδήλωση πλαισιώνουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Αλμπάνης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο υπεύθυνος της ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο Γιάννης Καλτσάς, η επικεφαλής της WWF Hellas Θ. Νάτσιου και η ερευνήτρια για θέματα κλιματικής αλλαγής στη NASA και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Columbia Νατάσα Ρωμανού.

Η φιλοσοφία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το Ταμείο Ανάκαμψης στηρίζεται σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που αποσκοπεί στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους.