ΣΥΡΙΖΑ: Η άγνοια Μητσοτάκη για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ τον φέρνει σε άβολη θέση απέναντι στην κοινωνία

Μέσω νέας του ανακοίνωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

«Όταν η τυφλή κομματική σκοπιμότητα και η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων προβάλλονται από την κυβέρνηση της ΝΔ ως πολιτικό όραμα, τότε δεν πρέπει να ξαφνιάζει που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρηματολογεί ειρωνευόμενος, παρ’ ότι η άγνοια για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τον φέρνει τελικά σε άβολη θέση απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «είναι προφανές, λοιπόν, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να χρεώσει στον Στέφανο Κασσελάκη άρνηση και παρωπίδες, παρά την προσπάθειά του, ως προς το αν θα μπορούσε να έχει παρουσία στην Ελλάδα ένα ξένο Πανεπιστήμιο, όπως το University of Pennsylvania».

«Επειδή», συνεχίζει, «το ήδη υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει τη συνεργασία και του University of Pennsylvania και όλων των πανεπιστημίων, ακόμη και των μεγαλύτερων και πιο διάσημων πανεπιστημίων στον κόσμο, προκειμένου να συνάψουν από κοινού ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα με όλα τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια και ήδη έχουν αναπτυχθεί και αναπτύσσονται τέτοια κοινά προγράμματα».

Επισημαίνει δε ότι «το τελευταίο δε από τα πέντε μέτρα που παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε αυτό ακριβώς αναφέρεται».

«Αλλά είναι πια γνωστό. Υπάρχει ο σωστός τρόπος και υπάρχει και ο τρόπος της κυβέρνησης, που στην περίπτωση των ιδιωτικών ΑΕΙ περνά και από την παραβίαση του Συντάγματος», αναφέρει καταληκτικά.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025