ΣΥΡΙΖΑ: Η αλαζονική στάση του πρωθυπουργού αγγίζει ευαίσθητες χορδές της κοινωνίας

Όλες τις προεκτάσεις που έχει η υπόθεση “κορωνοτραπέζι Ικαρίας” αναδεικνύει η αξιωματική αντιπολίτευση διαπιστώνοντας πως η αλαζονική-όπως λέει στάση του πρωθυπουργού με την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων αγγίζει ευαίσθητες χορδές της κοινωνίας.

Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα επιμείνει όχι μόνο στο ζήτημα της συμπεριφοράς του κ. Μητσοτάκη τον οποίο αποκάλεσε “μονάρχη” που θεωρεί ότι απευθύνεται σε “υπήκοους” αλλά και σε θέματα που προκύπτουν από το ταξίδι στην Ικαρία και σχετίζονται τόσο με την επιβολή προστίμων σε σχέση με την διάκριση που γίνεται ανάμεσα στους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους πολίτες και στο ζήτημα με την οδηγία που κυκλοφόρησε στην ΕΡΤ για “εξαφάνιση” των πλάνων της Ικαρίας. Για παράδειγμα η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται να καταθέσει αύριο ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ζητώντας να μάθει “πού ήταν η ΕΛΑΣ κατά την παράνομη κορωνοσυγκέντρωση του πρωθυπουργού και πλήθους κυβερνητικών στελεχών”.

Ο Αλέξης Τσίπρας νωρίς το πρωί κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση προς τον πρωθυπουργό σημειώνοντας:”Ενώ η χώρα βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η ελληνική οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες, αυστηρότερα μέτρα περιορισμών για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μμ έως τις 9 πμ και την εστίαση κλειστή εδώ και 4 ολόκληρους μήνες , στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ικαρία ο κ. Μητσοτάκης παραβρέθηκε στο γεύμα που οργάνωσε στο σπίτι του ο βουλευτής της ΝΔ κ. Στεφανάδης με συμμετοχή δεκάδων στελεχών και φίλων της ΝΔ και της κυβέρνησης, σε μία κίνηση απίστευτης αλαζονείας, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση” .

Κύκλοι της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως από την αντίδραση του πρωθυπουργού στην επίκαιρη επερώτηση θα φανεί εάν ο κ. Μητσοτάκης θα θελήσει να δώσει εξηγήσεις για την στάση του στη Βουλή ή θα επιλέξει να την αγνοήσει, κάτι που ωστόσο θα τον εκθέσει πολιτικά.

Επιπλέον, νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας έθιξε το ζήτημα των προστίμων και των διακρίσεων ανάμεσα στους κυβερνητικούς αξιωματούχους και στους απλούς πολίτες σχολιάζοντας την επιβολή προστίμου ύψους 300 ευρώ σε μία 80χρονη γυναίκα στη Λαμία, για άσκοπη μετακίνηση. “Την ίδια ώρα που ο περιοδεύων πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία, τα έκτακτα μέτρα, αλλά και κάθε πολίτη της χώρας ξεχωριστά, που στερεί στοιχειώδεις ελευθερίες του για να τα τηρήσει” επιβάλλεται πρόστιμο σε μία γυναίκα που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια ανέφερε σε παρέμβασή του για να προσθέσει: “Η τήρηση όμως των μέτρων αντέχεται όσο σκληρή κι αν είναι, αρκεί αυτά να είναι δίκαια και να ισχύουν για όλους”. Όταν είναι άδικα κυριαρχεί η οργή, καταλήγει.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με την ΕΡΤ και το σημείωμα που εμφανίζεται να καρφιτσώθηκε σε πίνακα ανακοινώσεων με οδηγίες για τον χειρισμό του θέματος Ικαρία και του θέματος Λιγνάδη ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά επιμόνως να απαντηθεί ποιος έδωσε αυτές τις εντολές θυμίζοντας ότι η δημόσια τηλεόραση υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, επομένως περιμένει απαντήσεις από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης και Νατάσα Γκαρά με ερώτησή τους προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Λιβάνιο ζητούν εξηγήσεις σχολιάζοντας πως πρόκειται για πρακτικές που έρχονται και παραπέμπουν απευθείας στο παρελθόν και στην ΥΕΝΕΔ