ΣΥΡΙΖΑ: Η αντίδραση της ΝΔ για τους κυνηγούς δείχνει την αγωνία της

Οι περίπου 300.000 κυνηγοί που ανήκουν σε ομοσπονδίες και συλλόγους σε όλη την χώρα έγιναν μήλον της έριδος ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο λόγος βρίσκεται στο ότι -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται ότι τα ανοίγματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και κλάδους βρίσκουν ευήκωα ώτα και συμβάλουν στο χτίσιμο νέων σχέσεων ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τους εκπροσώπους τους. Δεν είναι τυχαίο ότι στο καθημερινό του πρόγραμμα ο Αλέξης Τσίπρας φροντίζει να εντάσσει συσκέψεις μέσω τηλεδιάσκεψης με φορείς που είτε πλήττονται από την πανδημία, είτε παίρνουν αποστάσεις από συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές. Όπως οι πρυτάνεις για παράδειγμα με τους οποίους συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στις αρχές της εβδομάδας ή ακόμη και οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τους οποίους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διατηρεί στενή και πυκνή επαφή.

Στην αντίδραση της Πειραιώς για τους κυνηγούς, ο ΣΥΡΙΖΑ είδε την αγωνία της Νέας Δημοκρατίας μήπως χάσει ψήφους από μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Η τηλεδιάσκεψη που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του ΔΣ της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και τους προέδρους των κυνηγετικών ομοσπονδιών ενόχλησε το κυβερνών κόμμα κυρίως διότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στο πλευρό τους μιλώντας για “θέατρο του παραλόγου” σε σχέση με την απαγόρευση του κυνηγιού. “Ενώ επιτρέπεται η βόλτα με κατοικίδιο μέσω μηνύματος ακόμη και με μότο κρος στην Πάρνηθα, από υψηλόβαθμα σε πολιτειακό επίπεδο, στελέχη, δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα, ούτε κατά μόνας” σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας την Νέα Δημοκρατία να παρέμβει: “Από τη μία τάσσεται υπέρ του ανοίγματος του κυνηγιού και του ψαρέματος αγνοώντας τις εισηγήσεις των ειδικών κι από την άλλη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει επαρκή μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Με τους οικολόγους φοράει δήθεν πράσινο κοστούμι (ξεθωριασμένο λόγω της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά της απολιγνιτοποίησης) με τους κυνηγούς κρατάει στο χέρι καραμπίνα” ήταν το σχόλιο της Πειραιώς.