ΣΥΡΙΖΑ: Η Αττική καίγεται και ο αρμόδιος υπουργός βγήκε να δώσει συγχαρητήρια στον εαυτό του

Την έκρηξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καθόλη τη διάρκεια της ημέρας είχε επιλέξει να κρατήσει χαμηλούς τόνους στο θέμα των πυρκαγιών στην Αττική προκάλεσαν η εμφάνιση του πρωθυπουργού που απλώς είδε περιορισμένες ζημιές αλλά και οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Πολιτικής Προστασίας που έδωσε συγχαρητήρια στον εαυτό του.

“”Χωρίς ντροπή ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται όχι μόνο την ανεπάρκειά του, αλλά και το χάσμα με την πραγματικότητα που ζουν οι απλοί πολίτες της χώρας” σχολίασε δηκτικά ο Νάσος Ηλιόπουλος με την επισήμανση πως ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε για να συνεχίσει το κρεσέντο αλαζονείας και αυτοθαυμασμού της κυβέρνησης: “Η κυβέρνηση τα κατάφερε, η Πεντέλη κάηκε”. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρατήρησε εξίσου δηκτικά πως ενώ καίγονται ακόμα σπίτια στην Αττική με άγνωστο μέχρι στιγμής τον αριθμό των κατοικιών που έχουν καταστραφεί, δεν δίστασε να πει ότι οι ζημιές είναι περιορισμένες. Λίγο πιο πριν η Κουμουνδούρου καλούσε τον Χρήστο Στυλιανίδη να σταματήσει να προκαλεί σχολιάζοντας ότι δεν πήρε κανένα μάθημα από το παρελθόν της χώρας ή από άλλες ευρωπαϊκές εμπειρίες, όπως ισχυρίστηκε. “Και σήμερα η Αττική για μία ακόμη φορά καίγεται. Και ο αρμόδιος υπουργός βγήκε μπροστά στα αποκαϊδια να δώσει συγχαρητήρια στον εαυτό του” σημείωσε καυστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Νωρίτερα, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους Ράνια Σβίγκου, Γιώργο Βασιλειάδη και Χρήστο Σπίρτζη είχε επισκεφθεί πληγέντες δήμους της Αττικής όπου και προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης προτάσσοντας την αλληλεγγύη ως το στοιχείο εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ώρα που δίνεται η μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

-Ad-