ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα βαδίζει στο γκρεμό – Ο πρωθυπουργός να αφήσει τις ανέμελες διακοπές του και να επιστρέψει στα καθήκοντά του

Η χώρα βαδίζει στο γκρεμό λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την επιθετικότητα της πανδημίας και ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τις ανέμελες διακοπές του και να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

“Με διπλασιασμό των κρουσμάτων σε μία μέρα ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει αμέριμνος τις διακοπές του. Να επιστρέψει σήμερα κιόλας, να αφήσει τις ανοησίες για μεταχρονολογημένα μέτρα που τόσο καιρό ζητάμε κι εμείς και οι επιστήμονες” έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter περιγράφοντας την κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Η προαναγγελία νέων μέτρων από τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη -μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις άλλων μέτρων- αλλά και η προειδοποίηση πως σήμερα τα κρούσματα της πανδημίας θα ξεπεράσουν τις 15.0000 έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ασκήσει σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση με την κατηγορία πως ο κ. Μητσοτάκης τόσο καιρό αγνοεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των επιστημόνων για μέτρα ανάσχεσης προκειμένου να αποτραπούν νέες απώλειες και ενδεχόμενο νέο καταστροφικό λοκντάουν.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος παρέθεσε τα 9 πρόσφατα μέτρα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της πανδημίας μήπως όπως αναφέρει και σωθεί οτιδήποτε αν σώζεται:

  • άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων
  • Υποχρεωτικά ράπιντ τεστ με αποζημίωση από το δημόσιο για όλους
  • άμεση επαναφορά της τηλεργασίας στο μέγιστο βαθμό
  • άμεση πρόσληψη 800 και πλέον ιατρών που περιμένουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ
  • άμεση ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας
  • Μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού σε μαζικούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Προετοιμασία με προσλήψεις εξπρές αναπληρωτών εκπαιδευτικών για άνοιγμα των σχολείων με σπάσιμο τμημάτων και αλλαγή του πρωτοκόλλου 50%+1
  • άμεση εκκίνηση πανελλαδικής εκστρατείας για πρώτη και τρίτη δόση εμβολίου,
  • άμεση επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος για τα παιδιά

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε παρέμβει και πάλι στις εξελίξεις σχολιάζοντας στα social media: Την περασμένη Τετάρτη οι επιστήμονες με ενημέρωσαν για την αναμενόμενη εξέλιξη των κρουσμάτων την εβδομάδα των εορτών. Ζήτησα την άμεση εφαρμογή μέτρων. Αναρωτιέμαι, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήξεραν; Ή ήθελαν να είναι ευχάριστοι παρά ωφέλιμοι; Πολύ λίγοι για την κρισιμότητα των στιγμών.

Σημειωτέον πως ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε την λήψη νέων μέτρων πριν από την 3 Ιανουαρίου όπως η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει χθες.

-Ad-