ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις σε αρνητές του κορονοϊού εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης

Νιγηρία και Ελλάδα πορεύονται χέρι χέρι στις πρώτες θέσεις σε αρνητές του κορονοϊού. Αυτήν την έρευνα που αποκάλυψε ο Guardian επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποδίδοντας την ευθύνη για τα στοιχεία της και στους “σκανδαλώδεις χειρισμούς” της κυβέρνησης σε σχέση με την πρώτη καμπάνια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ ακόμη και σε ανύπαρκτα ΜΜΕ για την πανδημία.

Ως εκ τούτου δεδομένου ότι έστω και με αργούς ρυθμούς ξεκινά ο εμβολιασμός στην χώρα μας κι επιπλέον η κυβέρνηση ετοιμάζεται να “μοιράσει” στα ΜΜΕ άλλα 18,5 εκατομμύρια ευρώ -από την λεγόμενη λίστα Κικίλια- προειδοποιεί την κυβέρνηση με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος να μην…υποπέσει στα “λάθη” της λίστας Πέτσα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Διευκρινίζει λοιπόν ότι οι επιχειρήσεις του Τύπου χρειάζονται ενίσχυση ως πληττόμενες, όμως αυτό οφείλει να γίνει οριζόντια, με διαφάνεια, με κριτήρια και οπωσδήποτε όχι με πρόσχημα την πανδημία. Γι’ αυτό και προειδοποιεί τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη:Να μην διανοηθεί να μετατρέψουν εκ νέου μία εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό σε μοχλό χειραγώγησης και εκβιασμού του Τύπου, ώστε να αποθεώνουν τα ΜΜΕ και να κρύβουν τα εγκληματικά λάθη στην διαχείριση της πανδημίας. Θέτει ως προϋπόθεση να μην υπάρχουν κρυφές λίστες και αδιαφάνεια και διανομή μόνο στους αρεστούς με εξαίρεση όποιων μέσων ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα από την πρώτη μέρα τα ποσά που θα λάβει κάθε μέσο. Επίσης ζητεί τα 18,5 εκατομμύρια να μην μοιραστούν χωρίς να υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια σε σχέση με την αναγνωσιμότητα, τηλεθέαση ή επισκεψιμότητα του έκαστου Μέσου τον αριθμό των εργαζομένων σε αυτά.

Τέλος προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να καταστρατηγήσει, πάλι, το Νόμο που προβλέπει ότι το 30% της καμπάνιας οφείλει να πάει στο σύνολο του περιφερειακού Τύπου με αντίστοιχα κριτήρια.
O Αλέξης Τσίπρας εμβολιάστηκε το πρωί αποφεύγοντας να κάνει ό,τι είχαν κάνει οι προηγούμενοι πολιτικοί αρχηγοί που προηγήθηκαν του εμβολιασμού. Ζήτησε να μην υπάρχουν τηλεοπτικές κάμερες στο εμβολιαστικό κέντρο, επομένως ούτε ζωντανές μεταδόσεις, για να δείξει με την στάση του ότι ο εμβολιασμός είναι μία ιδιαίτερα κρίσιμη και σοβαρή υπόθεση που δεν μπορεί να αξιοποιείται για επικοινωνιακούς λόγους και για σόου της στιγμής.

Η θέση του βεβαίως απέναντι στο εμβόλιο ήταν σαφής και φάνηκε και από τις δηλώσεις του αργότερα που επικεντρώθηκαν κυρίως στην ανάγκη να πειστούν τα αμφίθυμα κομμάτια της κοινωνίας να δεχτούν τον εμβολιασμό.

“Θέλω να καλέσω όλους και όλες που έχουν ακόμη και σήμερα αμφιβολίες και αισθάνονται επιφυλακτικότητα για το εμβόλιο να προσέλθουν διότι έστω και αργά, έστω και με τους ρυθμούς που γίνεται θα πρέπει όλοι μας με το μερίδιο της ευθύνης που μάς αναλογεί να σπεύσουμε” είπε και πρόσθεσε πως “δεν υπάρχει λόγος επιφύλαξης καθώς όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας”.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η κυβέρνηση φέρει εγκληματικές ευθύνες στον τομέα αντιμετώπισης της πανδημίας και προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός πως ακόμη και τώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαθέσει 18,5 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ, ο κ. Μητσοτάκης να αρνείται κονδύλια για συνταγογράφηση και αποζημίωση των διαγνωστικών τεστ για όλους τους πολίτες, για τις απλήρωτες εφημερίες των υγειονομικών και για μόνιμες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ.