ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστολή της «Ομπρέλας» και η απάντηση

Επιστολή προς τους δύο γραμματείς του κόμματος απέστειλαν τα 10 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ανήκουν στην Ομπρέλα ζητώντας την άμεση σύγκλιση του οργάνου για να συζητηθούν θέματα που έχουν τον χαρακτήρα επείγοντος.

Κατά τις πληροφορίες τα στελέχη της Ομπρέλας ζητούν να γίνει άμεσα στο ανώτατο πολιτικό όργανο της Κουμουνδούρου για φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας όπως οι πλημμύρες και οι καταστροφές στη Θεσσαλία, αλλά και οι αντιδημοκρατικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αλλαγές στις συνθέσεις των δύο ανεξάρτητων αρχών ΑΔΑΕ και ΕΣΡ, να υλοποιηθεί η απόφαση για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου το Νοέμβριο με βάση την απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και να ενημερώνονται πρώτα τα μέλη του οργάνου για κρίσιμες αποφάσεις κι όχι εκ των υστέρων από εφημερίδες και sites για αλλαγές στο κόμμα, όπως οι αντικαταστάσεις του εκπροσώπου Τύπου και του διευθυντή της κοινοβουλετικής ομάδας.

Η απάντηση

Προτεραιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη -όπως και ο ιδιος δήλωσε στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη- είναι η σύγκλιση των οργάνων του κόμματος.

Άλλωστε όπως ανακοινώθηκε χθες από το γραφείο τύπου του κόμματος, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ως γνωστόν, την ερχόμενη εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με την Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ έχει προγραμματίσει και περιοδείες σε πόλεις της περιφέρειας, ανά την Ελλάδα.

Επόμενη συνεδρίαση οργάνου θα είναι αυτή της Πολιτικής Γραμματείας, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο άμεσος σχεδιασμός που έχει γίνει.