ΣΥΡΙΖΑ, η επόμενη μέρα: Μεγάλο σοκ στη Κουμουνδούρου για Τσίπρα

Έχοντας περάσει μόλις λίγες ώρες από την αιφνιδιαστική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος προκαλούνται ήδη ερωτηματικά για την “επόμενη ημέρα” στην Κουμουνδούρου.

Ωστόσο η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα έχει προκαλέσει τόσο μεγάλο σοκ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ουδείς σε αυτήν τη χρονική στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση τέτοια που μπορεί να προδιαγράψει τα επόμενα βήματα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μετά την ορκωμοσία των βουλευτών θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για να αναδείξει τον νέο της πρόεδρο.

Ως προς το θέμα της εκλογής Προέδρου του κόμματος είναι πολύ νωρίς να πει κανείς μετά βεβαιότητας τί θα γίνει ή ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του είπε ότι πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα η εκλογή του νέου Προέδρου από τη βάση του κόμματος, δηλαδή τα μέλη σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό.

Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία και όπως φάνηκε δεν την γνώριζε κανείς παρά μόνο ελάχιστοι ανάμεσά τους και η σύζυγός του Μπέτυ Μπαζιάνα. Ως εκ τούτου μόνο λίγα λεπτά προτού μπει στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους πως επρόκειτο να κάνει δηλώσεις στο Ζάππειο στις 12.30μμ.

Όταν εισήλθε στη συνεδρίαση απλώς τούς ενημέρωσε για την απόφασή του η οποία όπως ξεκαθάρισε από την αρχή ήταν αδιαπραγμάτευτη και ότι ήταν αμετακίνητος σε αυτήν. Εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν έγινε συζήτηση επί της ουσίας καθώς ο αιφνιδιασμός της παραίτησης προκάλεσε έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Κατά τις πληροφορίες είπε στα στελέχη του κόμματος ότι “δεν μπορώ να το σηκώσω όλο αυτό” και στη συνέχεια άρχισε μία συζήτηση για κομματικές ιστορίες του παρελθόντος…