ΣΥΡΙΖΑ: Η ΕΡΤ προσπαθεί να «εξαφανίσει» τον Τσίπρα

Στην αρχή ήταν οι οδηγίες εξαφάνισης όσων είχαν φωτογραφηθεί δίπλα στον Λιγνάδη και των πλάνων της Ικαρίας από δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές και τώρα η ΕΡΤ προσπαθεί, όπως καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, να εξαφανίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο λόγος της καταγγελίας βρίσκεται στο ότι κατά τις πληροφορίες η Κουμουνδούρου ζήτησε από την δημόσια τηλεόραση να προβάλει την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεών του για το “Νέο ΕΣΥ”. Όμως κατά τις ίδιες πληροφορίες η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης προσφέρθηκε να παραχωρήσει μόλις λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου και όχι ολόκληρη την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από το χώρο του Ιδρύματος Κακογιάννη.

Με σκληρή της λοιπόν ανακοίνωση η Κουμουνδούρου καταγγέλλει τη ΝΦ ότι την προηγούμενη φορά έριξε “μαύρο” στην ΕΡΤ και τώρα επιχειρεί να ρίξει “μαύρο” στην προβολή των θέσεων της αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ. Στό στόχαστρο βάζει για μία ακόμη φορά και τον πρόεδρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Κωνσταντίνο Ζούλα με την επισήμανση: άξιος ο νέος του μισθός. Κάνει δηλαδή έμμεση αναφορά στις πρόσφατες αυξήσεις των μισθών των στελεχών της ΕΡΤ που πρότεινε και ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Ως προς την ουσία της εκδήλωσης στην οποία θα συμμετέχουν και διακεκριμένοι επιστήμονες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Κεντρικός στόχος όπως αναφέρεται είναι το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας να καλύπτει όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, να μειώνει το κόστος υγείας σε χρόνο και χρήμα για τον ασθενή και να δίνει βάρος στην πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας του πληθυσμού επεμβαίνοντας σε κρίσιμους παράγοντες που την επηρεάζουν.

-Ολοκλήρωση μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και του θεσμού του οικογενειακού γιατρού

-Δίκτυο ολοκληρωμένης υγειονομικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας με επίκεντρο την κοινότητα που θα περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες πρόνοιας και υγείας όπως το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

-Θεσμική αναδιοργάνωση του ΕΣΥ-νέος χάρτης υγείας της χώρας. Νέοι οργανισμοί των νοσοκομείων, τομή στη διοίκηση των νοσοκομείων, ανοιχτή και αξιοκρατική διαδικασία επιλογής των διοικήσεών τους.

-Υπηρεσίες οδοντιατρικής φροντίδας και στοματικής Υγείας μέσω των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων. Σταδιακή κάλυψη δαπανών οδοντιατρικής περίθαλψης παιδιών και ενηλίκων από τον ΕΟΠΥΥ μέσω συμβάσεων με ελεύθερους επαγγελματίες οδοντιάτρους

-Μισθολογικη’αναβάθμιση των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ με δέσμη κινήτρων για την επιστροφή του brain drain, τη συγκράτηση ειδικευομένων γιατρών στη χώρα και την πλήρη κάλυψη με ειδικευμένους γιατρούς των κενών θέσεων στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ειδικά στις άγονες και νησιωτικές περιοχές.

-Επικουρική, συμπληρωματική προς το ΕΣΥ λειτουργία του ιδιωτικού τομέα Υγείας με στόχο τη διεύρυνση της πολιτικής της καθολικής κάλυψης. Νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς, με βάση καθορισμένες ανάγκες ανά περιοχή και ανά ειδικότητα.

-Πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών Υγείας με έμφαση στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τους και στην ενεργειακή εξοικονόμηση.