ΣΥΡΙΖΑ: Η κοροϊδία και τα επικοινωνιακά σόου έχουν και ένα όριο – Σύντομα θα το κατανοήσει ο κ. Μητσοτάκης

Αδίκως περίμενε η Κουμουνδούρου να υπάρξει κάποια συγγνώμη από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ μετά την ομόφωνη αθώωση της Ρένας Δούρου για την τραγωδία στις πλημμύρες της Μάνδρας.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν σχολίασε αυτήν την εξέλιξη, αντιθέτως, όπως επισημαίνουν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παρουσίασε ως δική της επιτυχία την έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, η οποία διασφαλίστηκε όταν η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 επί διακυβέρνησης Τσίπρα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε σήμερα στο… επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη για δύο λόγους: Αφενός διότι ο πρωθυπουργός κάνοντας μία “προεκλογική περιοδεία” στη Μεσσηνία ανακοίνω σε την έναρξη τριών κρίσιμων έργων της περιοχής, τα οποία είχε ανακοινώσει και τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή πριν από τρία χρόνια και αφετέρου διότι από την αυτοψία του Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Εύβοια έγινε σαφές ότι έπειτα από 10 ολόκληρους μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το επιτελικό κράτος της ΝΔ έχει αφήσει πλήρως αβοήθητους τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής. “Η κοροϊδία και τα επικοινωνιακά σόου έχουν και ένα όριο. Και αυτό το όριο εδώ έχει ξεπεραστεί. Και αυτό σύντομα θα το κατανοήσει ο κ. Μητσοτάκης με τρόπο ηχηρό και δημοκρατικό, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες για να δραπετεύσει από τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας έπειτα από σύσκεψη με τον δήμαρχο Ιστιαίας, τον δασάρχη και φορείς της περιοχής.

Ομοίως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας την αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη δήλωσε: “Το επιτελικό κράτος καθημερινά αποδεικνύει την ανικανότητά του να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας. Η κυβέρνηση έχει έρθει η ώρα να φύγει και να δώσει τη θέση σε μία προοδευτική κυβέρνηση η οποία μαζί με την κοινωνία θα διαχειριστεί τα προβλήματα των πολιτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας αύριο θα παρευρεθεί στην τελετή βράβευσης φοιτητών για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ενέργεια: Στρατηγική Δίκαιο και Οικονομία του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η βράβευση συνοδεύεται και από χρηματικό ποσό από τα 30.000 ευρώ που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας σε ελληνικά πανεπιστήμια σε συνέχεια της προσωπικής του βράβευσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.