ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις διακοπές στην παροχή ρεύματος που υφίστανται χιλιάδες νοικοκυριά

Αντί να ακολουθήσει το παράδειγμα των κυβερνήσεων της Πορτογαλίας και της Ισπανίας που μείωσαν τα τιμολόγια του ρεύματος κατά 50% και να περιορίσει τους μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ των goldenboys της ΔΕΗ, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αδιαφορεί για τις διακοπές στην παροχή ρεύματος που υφίστανται χιλιάδες νοικοκυριά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλει τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη ληστρική όπως την χαρακτηρίζει ρήτρα αναπροσαρμογής και ζητεί την άμεση παύση των αντικοινωνικών διακοπών ρεύματος στους πολίτες. Όλα αυτά την ώρα που ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης που αμείβεται με 360.000 ευρώ ετησίως χτίζει σύμφωνα με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα έπαυλη 759 τμ στην Τζια και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να αναζητεί τεχνογνωσία για τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας “χαριεντίζεται με τους Γλύξμπουργκ αναζητώντας τεχνογνωσία για νέες μπίζνες στο Τατόι”.

“Από σήμερα ξεκινούν χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα σπασμένα Μητσοτάκη-τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, την απόλυτη πρόσδεση της τιμής του ρεύματος στο φυσικό αέριο, τα goldenboys με τους μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και την έπαυλη του κυρίου Στάσση” σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου Νάσος Ηλιόπουλος τονίζοντας πως κανένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα επειδή αδυνατεί να πληρώσει την ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής.

Το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για το θέμα της ακρίβειας και της απελπιστικής ανόδου στις τιμές του ρεύματος. Στο μεταξύ θα επαναλαμβάνει πως ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Στάσσης διορίστηκε με ετήσια αμοιβή 360.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 1.000 ευρώ την ημέρα μαζί με τα μπόνους “για να κάνει τη βρώμικη δουλειά της αποκρατικοποίησης”.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οι πολίτες πληρώνουν τα σπασμένα της κυβέρνησης στους λογαριασμούς του ρεύματος την ώρα που τα goldenboys ζουν μέσα στη χλιδή. Όμως, προσθέτουν παράγοντες της Κουμουνδούρου, “πλησιάζει η ώρα που θα τούς στείλουν πίσω το λογαριασμό”.