ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση διέρχεται μία φάση αποσταθεροποίησης και αποσυντονισμού σε όλα τα επίπεδα

Κοντά στην κοινωνία επιδιώκει να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διαπιστώνοντας πως η οργή των πολιτών όπως εκφράστηκε τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας μπορεί να δημιουργήσει μία νέα δυναμική ικανή να αλλάξει ακόμη και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν με νόημα πως “είναι η πρώτη φορά μετά το 2105 που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποκτά ξανά επαφή με κινήματα ” γι’ αυτό και εμφανίζεται διατεθειμένος να ακολουθήσει το ρεύμα και να εκφράσει με όσο το δυνατόν καλύτερο και αποτελεσματικό τρόπο τις ανάγκες των πολιτών. Διαπιστώνουν πως μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τις κυβερνητικές επιλογές και θεωρούν ότι σταδιακά ότι η αντίδραση των απλών πολιτών μπορεί να δημιουργήσει ένα κλίμα πίεσης προς την κυβέρνηση ή ακόμη και να ανατρέψει σχεδιασμούς της που αφορούν το μέλλον, πχ το σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η κυβέρνηση διέρχεται μία φάση αποσταθεροποίησης και αποσυντονισμού σε όλα τα επίπεδα και θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα αυτό που σήμερα καταγράφεται ως δυσαρέσκεια σε επιμέρους πολιτικές αποφάσεις θα αποτυπωθεί και στις μετρήσεις της κοινής γνώμης ως προς τις επιδόσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε να επισκεφθεί εκ νέου μεγάλα νοσοκομεία για να διαπιστώσει τα προβλήματα στο ΕΣΥ καθώς η πανδημία καλπάζει και η κυβέρνηση -όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση- αρνείται να προχωρήσει στην λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπισή της. Επίσης δεν αποκλείεται να μιλήσει για όλα τα θέματα της επικαιρότητας σε νέα τηλεοπτική του συνέντευξη. Πάντως, η πανδημία κυριαρχεί στην ατζέντα της Κουμουνδούρου που καταγγέλλει την κυβέρνηση πως δέχεται τα “παζάρια” και τις απαιτήσεις των ιδιωτών κλινικαρχών την ώρα που κόσμος πεθαίνει από τον κορωνοϊό έξω από τις εντατικές.

“Το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, εκατοντάδες βρίσκονται διασωληνωμένοι, αρκετοί από αυτούς εκτός ΜΕΘ και ο κ. Μητσοτάκης αντί να εφαρμόσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές, όπως συνεχώς τού ζητάμε, απλά συζητά με τους επιτελείς του πώς “θα συνεργαστεί περαιτέρω” με τους ιδιώτες” αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την επισήμανση πως οι χειρισμοί των κυβερνώντων έχουν πάψει να είναι μόνο επικίνδυνοι, είναι και εγκληματικοί”.