ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην διαχείριση της πανδημίας μετά από έναν χρόνο

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα από την ημέρα που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει ότι «το μάθημα της πανδημίας είναι ξεκάθαρο: στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας και οικονομική στήριξη της κοινωνίας. Για να νικήσει η ζωή».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έναν χρόνο μετά «αντιμετωπίζει την πανδημία με ανικανότητα, ολιγωρία και ψέματα», ότι «έχει αποτύχει στην διαχείριση της πανδημίας, στο να στηρίξει οικονομικά και ψυχολογικά τους πολίτες» και «ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει τα θεμέλια μιας νέας, ακόμη πιο βαθιάς οικονομικής κρίσης».

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «το σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια του και έχει μετατραπεί σε μονοθεματικό. Γιατροί, νοσοκόμοι και διοικητικοί υπάλληλοι είναι αντιμέτωποι με το burn out. Οι ιδιωτικές κλινικές δεν επιτάσσονται την στιγμή που η Αττική βρίσκεται στο κόκκινο, ενώ το υπουργείο αρνείται ακόμα και τώρα τη συνταγογράφηση των τεστ».

Επιπλέον, καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «αρνούνται μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας και ΜΜΜ που έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες», ότι «τα σχολεία ανοιγοκλείνουν χωρίς σχέδιο, χωρίς τεστ και με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα», ότι «ο τουρισμός άνοιξε “ανέμελα”, επίσης χωρίς σχέδιο και πραγματικούς ελέγχους» και «οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται αβοήθητοι και ήδη το ένα λουκέτο διαδέχεται το άλλο».

Ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ένα χρόνο μετά «οι πολίτες δηλώνουν κουρασμένοι και φοβισμένοι για το μέλλον, δηλώνουν ότι δεν πάει άλλο με όλες αυτές τις παλινωδίες και τις διαψεύσεις των ψεύτικων προσδοκιών που συνεχώς καλλιεργεί ο κ. Μητσοτάκης». Προσθέτει ότι, οι πολίτες «την ίδια ώρα βλέπουν τον πρωθυπουργό να κινείται ανέμελα, σαν να βρίσκεται σε άλλη χώρα και εποχή, που παραβιάζει ο ίδιος τα υγειονομικά μέτρα απλά επειδή μπορεί».

-Ad-