ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει χάσει την μπάλα σε όλους τους τομείς

Το αλαλούμ στο κυβερνητικό στρατόπεδο με τις αλληλοδιαψεύσεις υπουργών και τα δημόσια αδειάσματα μεταξύ κυβερνητικών στελεχών δείχνει να απολαμβάνει η Κουμουνδούρου καταλογίζοντας στο Μαξίμου ότι έχει χάσει την μπάλα σε όλους τους τομείς.

Στην Κουμουνδούρου αναφέρονται και στο θέμα των self test για το οποίο όπως προκύπτει, παρά τις κυβερνητικές επισημάνσεις στις 19 Μαρτίου ότι από αρχές Απριλίου κάθε πολίτης που διαθέτει ΑΜΚΑ θα παραλαμβάνει ένα δωρεάν από το φαρμακείο, όχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό, αλλά πλέον καλούνται οι εργοδότες να πληρώνουν από την τσέπη τους το ένα από τα δύο υποχρεωτικά τεστ εβδομαδιαίως για τους εργαζόμενούς τους. “Η κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις για το θέμα αυτό” λένε παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θυμίζοντας ότι το Μαξίμου είχε αναγάγει σε “υπερόπλο” τα self test και τώρα αδυνατεί να τα δώσει στους πολίτες όπως είχε υποσχεθεί παρά σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων.

Επίσης, καταγγέλλουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση δημιουργεί μία εσφαλμένη εικόνα για τους εμβολιασμούς δίνοντας για λόγους επικοινωνίας εσφαλμένα στοιχεία πχ δήλωση Πιερρακάκη για 4 εκατομμύρια εμβολιασμένων, κάτι που όπως λένε κρύβει και κινδύνους καθώς δημιουργεί μία αίσθηση εφησυχασμού στους πολίτες την ώρα που η πανδημία καλά κρατεί.

Επίσης στέκονται στο γεγονός ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος “άδειασε” τον υπουργό Ανάπτυξης για το γεγονός ότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν προνόμια για όσους έχουν εμβολιαστεί κάτι που είχε κάνει νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας διαψεύδοντας επί της ουσίας τον κ. Γεωργιάδη που έλεγε ότι έχει εμβολιαστεί μόνο το 62,5% των υγειονομικών.

Από την Κουμουνδούρου δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός πως και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης άσκησε κριτική σε όσα είπε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος κ. Πατέλης για το διδακτορικό κάνοντας λόγο για “πατάτα” ενώ επισημαίνουν ότι η ίδια η κυβέρνηση στρέφει την πλάτη της στην “αριστεία” που είχε καταστήσει ως μία από τις προεκλογικές της σημαίες.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε το πρωί με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με αφορμή την δια ζώσης επανέναρξη των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες άσκησε κριτική για το γεγονός πως τα σχολεία άνοιξαν όπως ακριβώς έκλεισαν, δηλαδή χωρίς να ληφθεί κανένα επιπρόσθετο μέτρο για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών και με τον αριθμό μέσα στις τάξεις να μην έχει μειωθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις απόψεις του συνολικά κι εφ’ όλης της ύλης σε συνέντευξη που θα δώσει στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών στο Ζάππειο και η οποία αναμένεται, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.