ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ευθύνεται για την απόλυτη αποτυχία στην αντιμετώπισή της πανδημίας

Σε σφοδρή καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης τόσο ως προς την διαχείριση της πανδημίας όσο και προς το θέμα της υποκίνησης της αστυνομικής αυθαιρεσίας αναμένεται να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε με το χθεσινή του δήλωση καλώντας τον πρωθυπουργό να μην είναι διχαστικός αλλά εκ του θεσμικού του ρόλου να είναι εγγυητής της ενότητας και της κοινωνικής συνοχής.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών σε σχέση με την αστυνομική βία αλλά και τον τραυματισμό του αστυνομικού έχουν δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα με την κυβέρνηση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση” και ότι υποκινεί τα επεισόδια και την Κουμουνδούρου να απαντά ότι είναι το Μέγαρο Μαξίμου που καλλιεργεί την ένταση για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τις αποτυχημένες πολιτικές της και να μετακυλήσει τις ευθύνες της στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει καταλάβει ότι βγαίνει διπλά χαμένη από το κλίμα έντασης που καλλιεργεί τις τελευταίες ημέρες μιλώντας ακόμη και για “νεοαγανακτισμένους” καθώς προκαλεί δυσαρέσκεια και στο δικό της “δεξιό” εκλογικό κοινό , -αφού επιτρέπει να γίνονται διαδηλώσεις σε πλατείες-αλλά και στους ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου που βλέπουν να “επιτρέπει” την αστυνομική αυθαιρεσία προκαλώντας με τον τρόπο της τον διχασμό.

Η Κουμουνδούρου θεωρεί απολύτως επικοινωνιακό τέχνασμα το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης νωρίς το πρωί της Πέμπτης βγήκε τηλεοπτικώς για να ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, κι αυτό για να αλλάξει όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ την ατζέντα, ενώ επί της ουσίας τονίζει πως τα μέτρα δεν αγγίζουν τον πυρήνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι άνεργοι.

Ως προς την πανδημία η αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύει ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την απόλυτη αποτυχία στην αντιμετώπισή της και για το γεγονός ότι λαμβάνονται αποσπασματικά μέτρα και χωρίς σχεδιασμό που το μόνο που προκαλούν είναι παράταση του λοκντάουν και εκνευρισμό σε μία κοινωνία που έχει κουραστεί και έχει υπερβεί τις αντοχές της.