ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα

Την κορυφαία αντίφαση, με την κυβέρνηση να ομιλεί εδώ και πολλές ημέρες για αποκλιμάκωση της πανδημίας και τις απώλειες να καταγράφονται σήμερα στις 101 (συνολικά 1.297 τον τελευταίο μήνα-, αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

“Η κυβέρνηση είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα” σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος νωρίτερα την είχε καλέσει να ακυρώσει την απόφασή της και να αποκαταστήσει την τακτική και εφημεριακή λειτουργία του νοσοκομείου “Παίδων Πεντέλης” ενός εκ των τεσσάρων δημόσιων παιδιατρικών νοσοκομείων που διαθέτει η χώρα. Σημειωτέον πως η κυβέρνηση έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις εφημερίες του παιδιατρικού νοσοκομείου για να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών “προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών της Βόρειας Αττικής” όπως καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα παρά τις καθολικές αντιδράσεις την Κυριακή η κυβέρνηση απάντησε με την παρουσία ΜΑΤ στο αίτημα των υγειονομικών του νοσοκομείου αλλά και των πολιτών για κανονική λειτουργία του νοσοκομείου. Σχετική επίκαιρη ερώτηση για τον ακρωτηριασμό του προγράμματος των εφημεριών του “Παίδων Πεντέλης” κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας στη Βουλή και ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός. Σημειωτέον πως κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα περιοδεύσει αύριο στο νοσοκομείο “Σισμανόγλειο” το οποίο η κυβέρνηση μετατρέπει σε αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό, θέτοντας σε αναστολή όλες τις άλλες κλινικές του.

“Αυτή η κυβέρνηση είναι αδιόρθωτη, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η πανδημία υποχωρεί” δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος με την επισήμανση πως η χώρα μας έχει για άλλη μία εβδομάδα τους περισσότερους νεκρούς και διπλάσια νούμερα από την ΕΕ. Την ίδια ώρα τόνισε “η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να μιλάει για χαλάρωση των μέτρων συνεχίζοντας να κλείνει τα μάτια απέναντι στην πανδημία”.