ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση επιδιώκει να επαναφέρει το καθεστώς του κράτους-χωροφύλακα»

Το κάνετε όπως η Χούντα, φωνάζει η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που συζητείται ήδη στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, παραλληλίζει το νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη με χουντικά διατάγματα του 1971 και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να επαναφέρει το καθεστώς του κράτους-χωροφύλακα.

Επιπλέον καταγγέλλει τον αρμόδιο υπουργό ότι έχει αναλάβει να κάνει τη βρώμικη δουλειά για τον κ. Μητσοτάκη βάζοντας για μία ακόμη φορά στο κάδρο των ευθυνών τον πρωθυπουργό. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης κάνει λόγο για “μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού” σχολιάζοντας πως η κυβέρνηση φοβάται ολοένα και περισσότερο τη φωνή της κοινωνίας.

Στην επιτροπή της Βουλής ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι το νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη είναι αντιγραφή χουντικού διατάγματος του 1971 για συναθροίσεις και συγκεντρώσεις τονίζοντας πως η μόνη διαφορά βρίσκεται στο ότι εκείνο ήταν γραμμένο στην καθαρεύουσα και το νομοσχέδιο που φέρνει τώρα η κυβέρνηση στη δημοτική. Μάλιστα τόνισε ότι υπάρχει από το 2013 Προεδρικό Διάταγμα που είναι ακόμη και σήμερα σε ισχύ και δίνει τη δυνατότητα στην Ελληνική Αστυνομία όταν 50 άτομα κάνουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας να τούς οδηγεί στο πεζοδρόμιο απαντώντας στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καλύπτονται κενά που υπάρχουν στη νομοθεσία.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση ο στόχος του νομοσχεδίου είναι η ποινικοποιήση της ελέυθερης συμμετοχής σε δημοκρατικές συγκεντρώσεις. Γι’ αυτό στο ίδιο πνεύμα με τον Γιάννη Ραγκούση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο κ. Χρυσοχοίδης κάνει τη βρώμικη δουλειά με χαρά και υπερηφάνεια αποδεικνύοντας αυτό που λέει όλη η κοινωνία, άλλο επιτιμητικά και άλλοτε επαινετικά, ότι αποτελεί δηλαδή την εμπροσθοφυλακή της ακροδεξιάς στροφής της ΝΔ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές πως η κυβέρνηση φέρνει το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου γιατί φοβάται την κοινωνική έκρηξη που είναι προ των πυλών και για να “ταίσει” τους καταστηματάρχες για τους οποίους δήθεν κόπτεται καταστολή και ακροδεξιό παραλήρημα.