ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιλέγει την ανοσία της αγέλης και όποιος επιβιώσει

Την ανοσία της αγέλης και όποιος επιβιώσει επιλέγει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για δύο χρόνια τραγικής διαχείρισης και παταγώδους αποτυχίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το άνοιγμα των σχολείων “με τον ίδιο τρόπο που έκλεισαν” ωθεί την Κουμουνδούρου στο αίτημα να χορηγεί η κυβέρνηση άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς των μαθητών που νοσούν αλλιώς θα πρέπει να εργάζονται κανονικά με κίνδυνο ακραίας διασποράς του ιού.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ τα 15.000 καταγεγραμμένα κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών καταδεικνύουν ότι δεν γινόταν καμία ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ, όπως επίσης ότι δεν έχει καμία σκοπιμότητα η εφαρμογή του πρωτοκόλλου του 50%+1 καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων θα παρέμενε ούτως ή άλλος ίδιος. Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζει πως σε ολόκληρη την Ευρώπη τα σχολεία ανοίγουν με ειδικά πρωτόκολλα και στις περισσότερες χώρες στο ένα ή δύο κρούσματα τα τμήματα κλείνουν για λίγες ημέρες και οι μαθητές υποβάλλονται σε δωρεάν συνταγογραφημένα μοριακά τεστ, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της μεταδοτικότητας. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν να μάθουν ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών που δεν επέστρεψαν σήμερα στις τάξεις θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση όχι μόνο αρνήθηκε να αραιώσει τα τμήματα κάνοντας παράλληλα και συγχωνεύσεις εν μέσω πανδημίας, αλλά και την συνταγογράφηση των μοριακών και rapid test, πριμοδοτώντας “το πλιάτσικο των διαγνωστικών κέντρων με το γελοίο πλαφόν των 47 ευρώ”.

“Οι θριαμβολογίες οδηγούν σε κακές αποφάσεις. Ακούει κανείς στην κυβέρνηση; Αντιλαμβάνονται ότι από σήμερα επικρατεί εικόνα απορρύθμισης στα σχολεία; Ή εκτελούν σχέδιο ανοσίας της αγέλης;” αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης.