ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση και οι ιδιώτες κλινικάρχες κοροϊδεύουν τους πολίτες

Την αποτυχία των επιδημιολογικών προγνώσεων του “συστήματος Μαξίμου” που επέμενε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας δεν θα πιεστεί καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση που κάνει λόγο για κατακόρυφη αύξηση των νοσηλειών στο ΕΣΥ. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εντοπίζει στην καθημερινότητα των νοσοκομείων μία νέα λίστα ντροπής, από ασθενείς που παραμένουν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών καθώς δεν υπάρχουν κρεβάτια απλής νοσηλείας.

Το σκανδαλώδες κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πως η κυβέρνηση και οι ιδιώτες κλινικάρχες κοροϊδεύουν τους πολίτες λέγοντας ότι έχουν εξασφαλιστεί 300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα, όμως όπως καταδεικνύει αποκαλυπτική εγκύκλιος του γενικού γραμματέα υπηρεσιών υγείας οι ιδιώτες μπορούν να δέχονται περιστατικά που δεν πάσχουν από βαριά συμπτώματα covid. Κάπως έτσι από διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, φθάσαμε και σε νοσηλευόμενους εκτός κλινών, σχολιάζει καυστικά ο αρμόδιος τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός.

Σημειωτέον πως η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζει επιτόπιες επισκέψεις κλιμακίων της σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας, ενώ κατά τις πληροφορίες αύριο έχουν προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης οι βουλευτές του κόμματος του βόρειου τομέα καθώς η κυβέρνηση δρομολογεί τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει δεχθεί χιλιάδες ευχές για ανάρρωση δημοσιοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο facebook την εξέλιξη της υγείας του λέγοντας πως τα συμπτώματα της “Όμικρον” “ευτυχώς έχουν αρχίζουν και εξασθενούν”. Κατά τις πληροφορίες, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Αλέξης Τσίπρας με την ανάρτησή του τις προηγούμενες δύο ημέρες είχε πυρετό, αλλά το κυριότερο είχε πολύ έντονο πονοκέφαλο, ο οποίος σήμερα τρίτη ημέρα φάνηκε να υποχωρεί.

Η Κουμουνδούρου καταγγέλλει την κυβέρνηση για “βαβέλ” μεταξύ των υπουργών της καθώς την ίδια ώρα που οι κύριοι Πλεύρης και Οικονόμου απέρριπταν την πιθανότητα να ανασταλεί η είσπραξη του προστίμου των 100 ευρώ για όσους ανεμβολίαστους άνω των 60 δεν έχουν κάνει ακόμη την πρώτη δόση ο κ. Πέτσας άφηνε ανοιχτή μία τέτοια πιθανότητα.

-Ad-