ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση καλλιέργησε εφησυχασμό εκπέμποντας συγχρόνως αντιφατικά μηνύματα

Με προβληματισμό παρακολουθεί η Κουμουνδούρου τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καλλιέργησε εφησυχασμό εκπέμποντας συγχρόνως αντιφατικά μηνύματα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ρίχνει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης στο Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι όχι μόνο “τα έκανε μπάχαλο” αλλά παράλληλα σπέρνει τον διχασμό και ρίχνει το φταίξιμο στους πολίτες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλάει για μπρος πίσω, ψεύτικα success story και αντιφάσεις του κ. Μητσοτάκη σχολιάζοντας πως στην κυβέρνηση “παίζουν στα ζάρια τόσο την υγειονομική θωράκιση των πολιτών όσο και την οικονομία και τον τουρισμό”.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύβει στους συνεργάτες του ότι τον ανησυχεί η κατάσταση και συγχρόνως η επιπολαιότητα που δείχνει το κυβερνητικό επιτελείο να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις μεταθέτοντας τις ευθύνες είτε στην αντιπολίτευση είτε στην κοινωνία. Και θα καταγγείλει όπως αναμένεται αυτήν την αλλοπρόσαλλη στάση και στην τηλεοπτική συνέντευξη που θα δώσει την ερχόμενη Πέμπτη.

Στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως η κυβέρνηση οδηγεί την κοινωνία σε διχασμό για να κρύψει τις δικές της τραγικές αστοχίες. Σταχυολογώντας αναφέρει πως:

-Στη μέση του καλοκαιριού το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων παραμένει κάτω του 40%, ενώ υποσχόταν 70% έως τον Ιούνιο

-Ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποιούσε για τη μετάλλαξη “Δέλτα” στην χώρα μας μάς έλεγαν να πετάξουμε τις μάσκες

-Η κυβέρνηση επί μήνες εξέπεμπε μηνύματα εφησυχασμού προκαλώντας ψεύτικη εικόνα με δημιουργική λογιστική και παραπλανητικούς αριθμούς εμβολιασμών

-Σκόρπισε δεκάδες εκατομμύρια σε δήθεν καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό αλλά στην ουσία έδωσε τα χρήματα στα Μέσα Ενημέρωσης για να αποθεώνουν τον πρωθυπουργό

-Οδηγήθηκε σε παλινωδίες με το εμβόλιο AstraZeneca και συγχρόνως επεχείρησε να εξαγοράσει χυδαία τους νέους με πρόσχημα το εμβόλιο

-Επτά μήνες από την έλευση του εμβολίου, ακόμη δεν έχει λύσει το πρόβλημα εμβολιασμού των πολιτών με κινητικά προβλήματα

-Ενάμιση χρόνο μετά την πανδημία, αντί να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα, σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΣΥ.

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας σύμφωνα και με τους επιστήμονες επελαύνει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ακολουθήσει τον σχεδιασμό του που θέλει πολλές περιοδείες ανά την χώρα του προέδρου του κόμματος και των στελεχών. Τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη και Παρασκευή την Κρήτη για να επικοινωνήσει το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και την αναγκαιότητα σύγκλισης όλων των προοδευτικών δυνάμεων.