ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται επικίνδυνη για στοιχειώδεις αξίες του Κράτους Δικαίου και της ίδιας της Δημοκρατίας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται επικίνδυνη για στοιχειώδεις αξίες του Κράτους Δικαίου και της ίδιας της Δημοκρατίας σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για απόπειρα παρακολούθησης και του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η Κουμουνδούρου μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε αμέτοχη αντιθέτως μίλησε για ένα ακόμη περιστατικό παράνομης παρακολούθησης το τελευταίο διάστημα στη χώρα, και μάλιστα αυτή τη φορά εις βάρος αρχηγού κόμματος. Σημειωτέον πως η προσπάθεια παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έγινε από το ίδιο λογισμικό Predator όπως αποδείχτηκε από σχετική έρευνα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με το οποίο είχε επιμολυνθεί το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αξιώνει σοβαρές εξηγήσεις από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη καθώς όπως θυμίζει μία από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να φέρει την ευθύνη της ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο κάτι που διερωτάται εάν ήταν τυχαίο. “Παρακολουθήσεις, διώξεις και δολοφονίες δημοσιογράφων. Κατρακύλα στην 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου. Τώρα και παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών. Και να δούμε τί άλλο θα προκύψει” σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Την ίδια ώρα για πολύ σοβαρό θέμα μίλησε στη Βουλή και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη. “Η παγίδευση του κινητού του κυρίου Ανδρουλάκη αποκαλύφθηκε από Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η χώρα διαθέτει μηχανισμό να ελέγξει τις καταγγελίες; Τί κάνει η κυβέρνηση για να προστατεύσει τους βουλευτές, τους πολίτες;” ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε.

Να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης ισχυρίστηκε τηλεοπτικώς πως ο Αλέξης Τσίπρας έσπασε την καραντίνα και πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς μάσκα. “Ο κ. Πλεύρης συμπεριφέρεται σαν ακροδεξιό τρολ και ζητάμε την παραίτησή του” ήταν η πρώτη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσου Ηλιόπουλου ενώ αργότερα η Κουμουνδούρου παρουσίασε και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο κ. Τσίπρας έκανε μοριακό τεστ το Σάββατο μία ημέρα πριν από τη δεξίωση και βγήκε αρνητικός. “Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη χυδαία επίθεση Πλεύρη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση. Όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται” σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ασχέτως τού ότι αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αδειάζοντας τον υπουργό Υγείας.