ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθούσε κι άλλα πολιτικά πρόσωπα

Πεπεισμένη πως η κυβέρνηση μέσω της ΕΥΠ αλλά και κακόβουλων λογισμικών παρακολουθούσε κι άλλα πολιτικά πρόσωπα, πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη εμφανίζεται η Κουμουνδούρου.

Την άποψή της αυτή ενίσχυσε και η σημερινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου ο οποίος όταν ρωτήθηκε στο briefing των πολιτικών συντακτών για το εάν παρακολουθούνται κι άλλα πολιτικά πρόσωπα απάντησε με τρόπο με τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιωτικό.

“Δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη” σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποφεύγοντας να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο. Αυτό για το οποίο μερίμνησε ήταν να διευκρινίσει ότι είναι κάτι που δεν το γνωρίζει ούτε η κυβέρνηση ούτε κυρίως ο πρωθυπουργός προκειμένου κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εάν αποκαλυφθούν κι άλλες παρακολουθήσεις “να τις φορτώσει όλες στον αποπεμφθέντα Κοντολέοντα και στον ανιψιό του και μέχρι προχθές αντ’ αυτού, κ. Δημητριάδη”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου 15 ημέρες η εφημερίδα Καθημερινή είχε γράψει σε ρεπορτάζ της το περιεχόμενο του οποίου δεν διαψεύστηκε από την κυβέρνηση ότι έχουν γίνει τουλάχιστον άλλες 7-8 παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων. Κι επιπλέον ότι οι κρατικές αρχές ενοικίαζαν το κακόβουλο λογισμικό Predator για να γίνουν παρακολουθήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θυμίζει πάντως στην κυβέρνηση ότι με βάση το Σύνταγμα, η ευθύνη του πρωθυπουργού που έχει μεταφέρει την ΕΥΠ στο δικό του γραφείο είναι αντικειμενική και αμετάθετη. Ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλογίζει την απόλυτη πολιτική- κι όχι μόνο- ευθύνη στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι είναι ο ίδιος ο εγκέφαλος της λειτουργίας μίας εγκληματικής ομάδας που επιδίδονταν σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Θέτει επίσης με βάση τη σημερινή απάντηση του κ. Οικονόμου το ακόλουθο ερώτημα: Ας υποθέσουμε ότι όντως ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκληματικά επικίνδυνος και δεν γνωρίζει, αλήθεια δεν είχε την περιέργεια όταν απέπεμψε τους κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα να τούς ρωτήσει εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλους πολιτικούς”;

Σε κάθε περίπτωση η Κουμουνδούρου και ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζονται για την συζήτηση της ερχόμενης Παρασκευής προϊδεάζοντας για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση.