ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική εξυπηρετήσεων που ξεκίνησε ο κύριος Πέτσας

Έντονη ήταν η συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή του νομοσχεδίου για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις για τη ραδιοτηλεοπτική αγορά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση πως «συνεχίζει την πολιτική εξυπηρετήσεων, που ξεκίνησε ο κύριος Πέτσας».

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασία Γκαρά, κατήγγειλε ότι με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, προωθούνται κραυγαλέες εξυπηρετήσεις των καναλαρχών, με απαλλαγή από την πληρωμή των δόσεων για τις τηλεοπτικές άδειες με έκπτωση 98%.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προειδοποίησε για μεγάλη μείωση του ορίου των 400 εργαζομένων στα κανάλια, που φέρνει ανασφάλεια, υποταγή και κυρίως απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων στα ιδιωτικά κανάλια.

«Τα δωράκια δεν σταματούν στους καναλάρχες», είπε η κ. Γκαρά και κατήγγειλε ότι «υπάρχουν και προνομιούχοι που έχουν λαμβάνειν, όπως οι ημέτεροι άριστοι που έχουν διοριστεί σωρηδόν και χωρίς κριτήρια».

«Δωράκια που φέρνετε στην ΕΡΤ, την οποία εσείς κλείσατε, γιατί ήταν δαπανηρή και οι εργαζόμενοι ήταν τεμπέληδες. Γι’ αυτούς, λοιπόν, οι αμοιβές απελευθερώνονται, και μάλιστα, με μία απλή εισήγηση των Διοικητικών Συμβουλίων χωρίς κριτήρια, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς αιτιολόγηση», συνέχισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση: «Δεν δίνετε χρήματα, για να μπει το υγειονομικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά, και δίνετε παχυλούς μισθούς στα “golden boys and girls” και εν μέσω κρίσης. Πόσο περήφανοι μπορεί να είστε, κύριοι και κυρίες, γι’ αυτήν τη διάταξη;».