ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θα λάβει άμεσα μέτρα μείωσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων;

Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

«Οι πολύ υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων συνιστούν μια ακόμη οικονομική ”θηλιά” για τους αδειούχους, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των νησιών, ενώ η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρκείται στο να μετρά φορολογικά έσοδα από τον ΦΠΑ και να ασκεί επικοινωνιακή πολιτική χωρίς αντίκρισμα », υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Γι’ αυτό και υποτίθεται ότι εξετάζει τη μείωση του ΦΠΑ… κάποια στιγμή ή, εναλλακτικά, τη μείωση του ΦΠΑ για τα ΙΧ, ίσως από του χρόνου και ίσως ποτέ, καθώς όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, ”έχουμε δρόμο μπροστά μας”, λες και ανακάλυψε μόλις τώρα το πρόβλημα και τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις του», σημειώνει, σχολιάζοντας πως «η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να μειώσει τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια, που είναι στο 24%, για να διατηρήσει τα υπέρμετρα φορολογικά της έσοδα, επιτρέποντας ταυτόχρονα στις εταιρείες του κλάδου να καταγράφουν τα κέρδη που οι ίδιες επιθυμούν, ανεξάρτητα από τα πραγματικά κόστη τους».

«Βλέποντας τη ραγδαία αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ήδη από τον περασμένο Μάιο, είχε καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές των εισιτηρίων και να εξασφαλιστεί ότι η μεγάλη μερίδα των μεσαίων εισοδημάτων θα μπορέσει να μετακινηθεί στα ελληνικά νησιά το φετινό καλοκαίρι», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση θα παραμείνει αναπαυτικά ξαπλωμένη στην πολιτική ”ξαπλώστρα” της ή θα λάβει άμεσα μέτρα μείωσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και πάταξης της αισχροκέρδειας;».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χατζηδάκης για εξορύξεις και Chevron: Η κυβέρνηση απαντά με έργο σε όσους αμφισβήτησαν το σχέδιό της
30 Μαρτίου, 2025
Συνελήφθη 25χρονος για ληστείες σε Ηλιούπολη και Άλιμο
30 Μαρτίου, 2025
Ο Παύλος Μαρινάκης πιθανότατα θα ανακοινώσει αύριο αυξήσεις στα σώματα ασφαλείας
30 Μαρτίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός αδιαφορεί για τη γενοκτονία στη Γάζα
30 Μαρτίου, 2025
Έντι Ράμα: Προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα
30 Μαρτίου, 2025
Επίθεση στο Κορωπί: «Θα τους σκοτώσω για να γίνω ήρωας»
30 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
30 Μαρτίου, 2025
Νησιά Τόνγκα: Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7 βαθμών
30 Μαρτίου, 2025
Αυτόνομη κουρδική διοίκηση: «Δεν αναγνωρίζουμε τη νέα κυβέρνηση της Συρίας»
30 Μαρτίου, 2025
Κωνσταντοπούλου: «Ο αγροτικός κόσμος έχει πληγεί βάναυσα και ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί, θα είμαστε πάντα δίπλα τους»
30 Μαρτίου, 2025