ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει τις πολιτικές διώξεις των αντιπάλων της

Σκληρή πολιτική μάχη θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Καλογρίτσα. Η Κουμουνδούρου αντιμετωπίζει την συγκρότησή της εις βάρος του πρώην υπουργού Νίκου Παππά ως μία στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα και να προκαλέσει πολιτική φθορά στην αξιωματική αντιπολίτευση κινούμενη στην άποψη Βορίδη πως πρέπει να τελειώνουμε με την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.

Εξ αυτού του λόγου κατά τις πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα ρίξει στην μάχη της προανακριτικής κορυφαία του στελέχη ανάμεσά του ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και νέους δυναμικούς βουλευτές όπως ο Διονύσης Καλαματιανός, ο Χρήστος Γιαννούλης, ίσως και η Δώρα Αυγέρη.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται πεπεισμένα πως η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει τις πολιτικές διώξεις των αντιπάλων της, κάτι που είπε με σαφήνεια στη Βουλή και ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποιώντας με αφορμή το “σκάνδαλο” όπως το χαρακτήρισε περί την ιδιωτικοποίηση της Πειραιώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φροντίσει να έρθουν στο φως όλες οι ευθύνες σας πολιτικές και ποινικές “εσείς που στήνετε Ειδικά Δικαστήρια για να κάνετε πολιτικές διώξεις κατά των πολιτικών σας αντιπάλων”.

Η συνεδρίαση για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη. Θα ολοκληρωθεί με ομιλία του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. Με αφορμή πάντως τις αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα διενεργηθεί η ψηφοφορία για παραπομπή ενός πρώην υπουργού σε προανακριτική επιτροπή η Κουμουνδούρου καταγγέλλει μεθοδεύσεις.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Διάσκεψη των Προέδρων όπου η πλειοψηφία αποφάσισε την διαδικασία της επιστολικής ψήφου για τους βουλευτές. Κάτι που καταλύει την μυστικότητα της ψηφοφορίας για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής αφού ως γνωστόν οι βουλευτές δηλώνουν την ψήφο τους στις γραμματείες.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διευκρινίζουν ότι η απόφαση προβλέπει μεν την φυσική παρουσία των βουλευτών κατά 50αδες σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στη Βουλή, αλλά και την αποστολή της επιστολικής ψήφου για όσους βουλευτές το επιέγου. Χωρίς τους όρους που διασφαλίζουν τη μυστικότητα, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη μίλησε ευθέως για σχέδιο δίωξης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης λέγοντας μεταξύ άλλων: Έχετε καταλύσει τα πάντα εν μέσω πανδημίας, έχετε καταλύσει τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού και τώρα καταλύετε τη μυστικότητα της ψηφοφορίας. Επειδή προφανώς έχετε εσωκομματικό πρόβλημα, θέλετε να ελέγξετε την ψήφο των βουλευτών σας,φοβούμενοι διαρροές” συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έγινε και πάλι εν μέσω πανδημίας, αλλά με φυσική παρουσία. Μάλιστα τότε, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας είχε δηλώσει ότι “σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες όταν απαιτείται η διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας, αυτή θα γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία των βουλευτών και όχι με επιστολική ψήφο (14/05/2020).