ΣΥΡΙΖΑ: Η νηνεμία πριν την καταιγίδα

Νηνεμία, ίσως πριν την καταιγίδα επικρατεί σήμερα στην Κουμουνδούρου έπειτα από ένα θυελλώδες 24ωρο που χαρακτηρίστηκε από την προειδοποίηση της ηγεσίας για αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια όσων υπονομεύουν το κόμμα, από τα “όχι” της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην ανάληψη τομέων ευθύνης και από ακραίες λεκτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε πρώην υπουργούς.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν βεβαίως η φημολογία πως κάποια στελέχη της μειοψηφίας αναζητούν 151 υπογραφές ανάμεσα στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για να αμφισβητήσουν και ακολούθως καθαιρέσουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Η απάντηση ήρθε νωρίς το πρωί από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δώρα Αυγέρη η οποία σχολίασε δηκτικά στην “Ναυτεμπορική” πως “στα πραξικοπήματα μάς έχει συνηθίσει η κακιά Δεξιά κι όχι η καλή Αριστερά, εκτός εάν δεν μιλάμε καν για Αριστερά”. Η εκπρόσωπος σχολιάζοντας επίσης την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη στην οποία ανέφερε ότι όσοι υπονομεύσουν την ενότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν έχουν θέση στα ψηφοδέλτια είπε ότι δεν πρόκειται για κανέναν “τελεσίγραφο” αλλά για μήνυμα προς όλους για το πώς θα πορευτεί το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αυτόν στο τιμόνι, ως πρώτο μεταξύ ίσων.

Πάντως, η κορύφωση της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στη συγκεκριμένη περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εκδηλωθεί την ερχόμενη Τετάρτη οπότε και θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με τον Στέφανο Κασσελάκη να απευθύνεται στα μέλη του οργάνου μέσω zoom καθώς θα βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ. Κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την οποία σημειωτέον έχει ζητήσει επιτακτικά η Ομπρέλα με επιστολή της προς τους δύο γραμματείς του κόμματος αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους όλες οι πλευρές και να αναπτυχθεί συζήτηση ακόμη και για την προειδοποίηση του νέου προέδρου απέναντι σε όσους υπονομεύουν ότι δεν θα συμπεριληφθούν στα επόμενα ψηφοδέλτια. Μάλιστα στελέχη της Ομπρέλας ανέσυραν άρθρα του Καταστατικού του κόμματος με βάση τα οποία την τελική έγκριση των υποψηφιοτήτων καθορίζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος αμφισβητώντας την νομιμότητα μιας τέτοιας κίνησης από πλευράς του κόμματος. Πάντως ενδεχομένως προτού αναχωρήσει για τις ΗΠΑ την Κυριακή να αναληφθούν κάποιες πρωτοβουλίες για εκτόνωση της κατάστασης.

Κατά τις πληροφορίες σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε συναντήσεις με προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, που τον βοήθησαν με την στάση τους στην εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος. Σκοπός των συναντήσεων είναι μία καλύτερη γνωριμία ώστε η νέα ηγεσία να αρχίσει να αποκτά βαθύτερες σχέσεις εμπιστοσύνης με βουλευτές και κομματικά στελέχη.