ΣΥΡΙΖΑ: Η περίοδος χάριτος έληξε – «Ο Μητσοτάκης εξελέγη ως πολιτικός απατεώνας και συνεχίζει ως πολιτικός απατεώνας»

Εξελέγη ως πολιτικός απατεώνας, συνεχίζει ως πολιτικός απατεώνας. Ήταν το επιστέγασμα της χθεσινής συζήτησης περί την οικονομία στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιεί για τον πρωθυπουργό σκληρούς χαρακτηρισμούς αφού προηγουμένως εκείνος αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ψεύτη!

Επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ τράβηξε πλέον μία διαχωριστική γραμμή για τα όσα συνέβησαν κατά την περίοδο του κορωνοϊού και επέλεξε την σκληρή αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη διαπιστώνοντας ότι στην αδυναμία του να δικαιολογήσει τους λόγους για τους οποίους προκάλεσε ύφεση στην χώρα-προ κορωνοϊού- μίλησε χρησιμοποιώντας ψέμματα και το χειρότερο αποκαλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψεύτη. Εκ των πραγμάτων η περίοδος χάριτος έληξε και ουσιαστικά χθες. Στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται έξαλλοι με το ύφος και τους τόνους του πρωθυπουργού που αντί να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι παρέλαβε μία χώρα σε ανάπτυξη και την οδήγησε σε ύφεση προτίμησε -όπως λένε- να απαντήσει με αλαζονικό ύφος στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα δείχνοντας ότι επειδή κέρδισε τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου δεν θεωρεί ότι υποχρεούται να δίνει εξηγήσεις για την πορεία της χώρας. Χωρίς συγχρόνως να μπορεί να απαντήσει με κάποιο οικονομικό στοιχείο για τους λόγους για τους οποίους βούλιαξε την οικονομία.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου που χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη πολιτικό απατεώνα προκάλεσε ικανοποίηση στο εκλογικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ που ουκ ολίγες φορές έχει εκφράσει την δυσφορία του για τους τόνους της αντιπολίτευσης που χρησιμοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση θέλοντας να δείξει την υπευθυνότητα και την ωριμότητα με την οποία τις καταστάσεις στον αντίποδα της τυφλής αντιπολίτευσης που άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ .

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως ο πρωθυπουργός υπερέβη χθες τα εσκαμμένα και μάλιστα φρόντισε να θολώσει τις εντυπώσεις προσπαθώντας να αλλοιώσει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2019 πρωταθλήτρια της ύφεσης στην Ευρώπη και συγχρόνως επιχειρώντας να κρύψει την δέσμευση της χώρας για πρωτογενές πλεόνασμα το 2021 διαβάζοντας απόφαση του Eurogroup που αφορά το Eurogroup. Προσθέτουν πως ο Κ. Μητσοτάκης κινήθηκε τόσο unfair σε πολιτικό επίπεδο που κραυγάζοντας στη Βουλή καλούσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απολύσει τους συνεργάτες του επειδή τον εξέθεσαν με έγγραφο που επέμενε ότι ήταν λάθος χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι αφορούσε αποφάσεις του Eurogroup για το 2021 και όχι την φετινή χρονιά.

Μετά την χθεσινή εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, στην Κουμουνδούρου εικάζουν ότι πολύ σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει την πολιτική του απάντηση στην κυβέρνηση, ξεκινώντας από τις αποκαλύψεις για την διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε ανύπαρκτα ΜΜΕ.