ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση της Προοδευτικής Συμμαχίας για το όνομα

Έχουν και οι σύμμαχοι της Προοδευτικής Συμμαχίας τις προτιμήσεις τους για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα όπως είπαν χθες το απόγευμα στον Αλέξη Τσίπρα μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου, οι ίδιοι θα επιθυμούσαν ο όρος «Προοδευτική» να περιλαμβάνεται στον νέο τίτλο του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να μην έχει καταλήξει ακόμη στην τελική του απόφαση, πάντως έως το Σάββατο οπότε και θα παρουσιάσει την πρότασή του προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ακούσει τις θέσεις όλων των πλευρών της Κουμουνδούρου.

Στην χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν τα 17 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που προέρχονται από την Προοδευτική Συμμαχία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τον «οδικό χάρτη» που ενέκρινε η Πολιτική Γραμματεία την Δευτέρα-χθες εγκρίθηκε ο απολογισμός που δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα το Newsique.gr -και οι σύμμαχοι κατέθεσαν τις δικές τους σκέψεις.

Για την ακρίβεια ζήτησαν επίσπευση στην ολοκλήρωση του προγράμματος του ενιαίου πολιτικού φορέα, πρότειναν την διενέργεια ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων και επέμειναν πως η κάρτα μέλους θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα ώστε η έκδοσή τους να λειτουργήσει ως κίνητρο για την εγγραφή νέων μελών πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειωτέον πως χθες η Πολιτική Γραμματεία ενέκρινε ως βάση συζήτησης ενόψει της ΚΕ του Σαββατοκύριακο το κείμενο απολογισμού για την διακυβέρνηση της περιόδου 2015-2019. Θα αποτελέσει ένα από τα κείμενα συζήτησης κατά τον προσυνεδριακό διάλογο στις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Το πολυσέλιδο κείμενο περιλαμβάνει πολλά στοιχεία αυτοκριτικής, ενώ ως κύριο αίτιο της ήττας του περασμένου Ιουλίου προσδιορίζεται το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της διεύρυνσης του κόμματος περιοδεύει σήμερα στην Άρτα και τα Γιάννενα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αθήνα: Σοκάρει η περιγραφή γυναίκας που έπεσε θύμα του οδηγού ταξί
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αστυνομικός της Βουλής: Σε 10 ημέρες η σύζυγός του αναμένεται να φέρει στη ζωή το έκτο της μωρό
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Δένδιας: Οι νατοϊκές ασκήσεις σχεδιάζονται με απόλυτο σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα, δεν συγχωρείται άλλη προσέγγιση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αναδρομικά: Πάγο στην επιστροφή των δώρων για τους συνταξιούχους βάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στα ύψη οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη – Πού οφείλεται η αύξηση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σερβία: Συλλήψεις 15 υπόπτων για διαφθορά μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της πόλης Ομπρένοβατς
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στη φυλακή για το στυγερό έγκλημα η 34χρονη στην Πιερία – Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πιερία: Πως η 34χρονη περιέγραψε την δολοφονία του 58χρονου – «Τον έδεσα σε χαλί και τον μετέφερα στην αυλή για τον θάψω»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σύλληψη τριών ατόμων στα Καμίνια για κατοχή ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Αμοργός λόγω των σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025