ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση της Προοδευτικής Συμμαχίας για το όνομα

Έχουν και οι σύμμαχοι της Προοδευτικής Συμμαχίας τις προτιμήσεις τους για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα όπως είπαν χθες το απόγευμα στον Αλέξη Τσίπρα μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου, οι ίδιοι θα επιθυμούσαν ο όρος «Προοδευτική» να περιλαμβάνεται στον νέο τίτλο του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να μην έχει καταλήξει ακόμη στην τελική του απόφαση, πάντως έως το Σάββατο οπότε και θα παρουσιάσει την πρότασή του προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ακούσει τις θέσεις όλων των πλευρών της Κουμουνδούρου.

Στην χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν τα 17 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που προέρχονται από την Προοδευτική Συμμαχία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τον «οδικό χάρτη» που ενέκρινε η Πολιτική Γραμματεία την Δευτέρα-χθες εγκρίθηκε ο απολογισμός που δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα το Newsique.gr -και οι σύμμαχοι κατέθεσαν τις δικές τους σκέψεις.

Για την ακρίβεια ζήτησαν επίσπευση στην ολοκλήρωση του προγράμματος του ενιαίου πολιτικού φορέα, πρότειναν την διενέργεια ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων και επέμειναν πως η κάρτα μέλους θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα ώστε η έκδοσή τους να λειτουργήσει ως κίνητρο για την εγγραφή νέων μελών πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειωτέον πως χθες η Πολιτική Γραμματεία ενέκρινε ως βάση συζήτησης ενόψει της ΚΕ του Σαββατοκύριακο το κείμενο απολογισμού για την διακυβέρνηση της περιόδου 2015-2019. Θα αποτελέσει ένα από τα κείμενα συζήτησης κατά τον προσυνεδριακό διάλογο στις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Το πολυσέλιδο κείμενο περιλαμβάνει πολλά στοιχεία αυτοκριτικής, ενώ ως κύριο αίτιο της ήττας του περασμένου Ιουλίου προσδιορίζεται το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της διεύρυνσης του κόμματος περιοδεύει σήμερα στην Άρτα και τα Γιάννενα.