ΣΥΡΙΖΑ: Η στήριξη της δημόσιας Υγείας είναι ευθύνη της πολιτείας

Δεν είναι θέμα μόνο ατομικής ευθύνης η αντιμετώπιση του κορoνοϊού αλλά κυρίως ευθύνη της πολιτείας να στηρίξει την δημόσια υγεία λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω κορoνοϊου.

Για την Κουμουνδούρου υπάρχουν «μαύρες τρύπες» στο σύστημα της δημόσιας υγείας γι’ αυτό και όπως αναφέρουν στελέχη της είναι ατομική ευθύνη πρωτίστως του πρωθυπουργού αλλά και της συντεταγμένης Πολιτείας να στηρίξουν την δημόσια υγεία χωρίς αόριστες διαβεβαιώσεις και εξαγγελίες αλλά με συγκεκριμένες πράξεις που θα θωρακίσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την μετακύληση της ευθύνης στους πολίτες» σχολιάζουν παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑo επαναφέρει την πρότασή του για ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και ζητάει την άμεση πρόσληψη γιατρών καλώντας την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα το σχέδιό του για 4.000 προσλήψεις (1.000 γιατρούς και 3.000 νοσηλευτές) προχωρώντας άμεσα και στην προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας για το προσωπικό των νοσοκομείων αλλά και στην εξασφάλιση κλινών ΜΕΘ μέσα και από την επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων.

Στην Κουμουνδούρου καταγγέλλουν την ανεπάρκεια των μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, την καθυστερημένη ενίσχυσή του με επιπλέον προσωπικό, την έλλειψη σχεδιασμού για μόνιμες θέσεις και την κυβερνητική απροθυμία να ολοκληρωθούν οι ήδη δρομολογημένες καθώς και την μη ολοκληρωμένη ενσωμάτωση των δημόσιων δομών στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας .Κάνουν λόγω για αυξανόμενες ελλείψεις φαρμάκων, τόσο απλών όσο και ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς όπως επίσης και για έλλειψη αίματος για την κάλυψη των αναγκών της χώρας και ιδιαίτερα των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει τραγική ανεπάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό καταγγέλλοντας δραματικές ελλείψεις σε μάσκες, σε αντισηπτικά υγρά, γάντια, ποδιές και ειδικές στολές για τη φροντίδα ύποπτων κρουσμάτων . «Οι διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας για επάρκεια μέσων και υλικών δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες της Κουμουνδούρου καλώντας την κυβέρνηση να λάβει επείγοντα μέτρα για την διασφάλιση της υποστήριξης του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία αλλά και για την επάρκεια όλων εκείνων των υλικών που προστατεύουν την υγεία των εργαζομένων.